• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Teröre inat ‘petrol’ aramayı sürdüreceğiz

Teröre inat ‘petrol’ aramayı sürdüreceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye’de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bin 200 kilometrelik Türk-Arap doğalgaz boru hattında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

 

“Terör yüzünden petrol arayamıyoruz” sözleriyle gündeme oturan Bakan Yıldız, “Teröre inat petrol aramayı sürdüreceğiz. Güneydoğu’da enerji kaynakları için özel birim kurdum” dedi. Yıldız şöyle konuştu:

Çağrıyı duyun

“Terör Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınmasına büyük sekte vuruyor. Hakkari bölgesinde bakır, çinko gibi maden rezervleri ve petrol bulguları var. Bölge halkının ve ülkenin refahına asıl bomba koyan ve bunu engellemeye çalışan PKK’dır. Sulama yapacak barajları bile yakıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz orada petrolü inşallah bulunduğu yerde çıkarmaya uğraşacağız. Bakanlık bünyesinde özel bir ekip kurdurdum. Özel ekip hem petrol hem de madencilikte sadece Güneydoğu bölgesiyle alakalı çalışma yapıyor. Arkadaşlarımı teşvik ediyorum ve hiçbir arkadaşım çekince sakınca görmedi. Şu anda göreve alınan ilk çıkan mühendislerimizi şantiye olarak Batman ve Adıyaman’a veriyoruz. Bölgede zaman zaman çalışacak işçi bulamıyoruz. Oradaki Kürt kardeşlerim bölgedeki istihdam çağrılarına mutlaka karşılık vermeleri ve uymaları gerekiyor.”

Siyasetin önünü açacak

Suriye halkının her zamankinden daha fazla elektriğe ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Yıldız, “Oradaki enerji sistemleri darmadağın olmuş. Şimdilik elektrik vermeye devam ediyoruz. Bir yerde deprem olduğunda biz elektriği kesiyoruz. Oradaki savaş hali de bir deprem halidir. Elektriğin verilmesi sıhhatli değilse verilmemesinden yanayız” dedi. Bakan Yıldız “Biz şu anda Suriye ile siyaseten hiç örtüşmüyoruz. Ama enerji önceliklerimiz zamanı gelecek ki bu siyasetin önünü açmada yardımcı olacak ve kullanılacak. Suriye’nin geleceğini düşünerek, Suriye üzerinden Türkiye’ye gelecek yılların projesi Arap Doğalgaz Boru Hattı inşaatına devam ediyoruz” diye konuştu.

Cepten tasarruf et doğalgaza geç

VATANDAŞA doğalgaza geçme tavsiyesinde bulunan Yıldız, “Cep telefonu kullanımında Avrupa’da birinciyiz. Lüzumundan fazla kullanmak, israf. İsrafın her türlüsü zararlıdır. Cep telefonlarından iktisat edeceğimiz bir rakamla doğalgaza geçiş yapsak 6 ay içinde bu kendini amorti eder” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim