• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Terörist Yosunla mücadeleye başlandı

Terörist Yosunla mücadeleye başlandı
Marmaris Çevrecileri Derneği üyeleri 1999 yılında ülkemize giren ve o yıllardaki araştırma incelemeden sonra tekrar gündeme gelmeyen Terörist Yosun’un Marmaris Körfezi'ndeki durumunu araştırmaya başladı.

Terörist Yosunla mücadeleye başlandı

Marmaris Çevrecileri Derneği üyeleri 1999 yılında ülkemize giren ve o yıllardaki araştırma incelemeden sonra tekrar gündeme gelmeyen Terörist Yosun’un Marmaris Körfezi'ndeki durumunu araştırmaya başladı.

11 yıl önce Marmaris Kent Meclisi Üyelerinin inceleme çalışmasından bu yana bölgede bu yosunla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Dernek Başkanı Ahmet Kutengin “Dalgıç arkadaşlarımız önceden belirlenen yerlerde inceleme yapıyor ve görüntü çekiyor. Bilimsel olarak Terörist Yosun’un 11 yıldan günümüze kadar ne duruma geldiğini inceleyip mücadele başlatacağız” dedi. Ayrıca 4 ayrı noktadan alınan deniz suyu örnekleriyle de bölgede koli basili araştırması yapılacak.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkan Ahmet Kutengin, dernek üyeleri Işın Emre, Mukbil Gülkokan ve Sevil Öksüz ile birlikte Marmaris Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Departmanı Teknisyeni Kemal Saraç, Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Mühendisi Yusuf Köroğlu ve Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yardımcı Doçent Dr. Mustafa Erdem Marmaris Körfezinde inceleme yaptı. Öncelikli olarak 11 yıl önce araştırılıp incelenen ve o günden bu yana ne durumda olduğu bir daha gözlemlenmeyen Terörist Yosun’un durumu incelendi. Dalgıçlar körfezin çeşitli bölgelerinde dalarak yosunla ilgili fotoğraflar çekip numuneler aldı. Terörist Yosun’un 11 yıldan sonra ne kadar büyüyüp nerelere kadar geldiği ve hangi durumda olduğu alınan numuneler ile eski ile yeni görüntülerin incelenmesinden sonra önümüzdeki günlerde belli olacak.

Araştırma ve inceleme gezisine katılan Marmaris Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Departmanı Teknisyeni Kemal Saraç, Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Mühendisi Yusuf Köroğlu ve Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yardımcı Doçent Dr. Mustafa Erdem konuyla ilgili bir açıklamanın erken olduğunu belirttiler. Mustafa Erdem “Alınan numuneler ve görüntüleri üniversitede inceleyip gerekli raporu kısa zamanda hazırlayacağız. Sonra da ne yapılması konusunda bir karar vereceğiz” dedi. Marmaris Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Departmanı Teknisyeni Kemal Saraç evsel atıkların denize inip inmediği ve koli basili durumunu ölçmek üzere Cennet Adası, Yat Marin, Albatros Marina ve Netsel Marina önlerinden deniz suyu numuneleri aldı. Saraç her ay ve ayda iki kez Marmaris’teki 12 adet mavi bayraklı plajlar ile yine 12 ayrı deniz noktası olmak üzere 24 yerden alınan su numunelerinin ölçüldüğünü belirtti. Saraç şimdiye kadar olan ölçümlerde sorun çıkmadığı ve denizlerin temiz olduğunu kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim