• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Tersan bir gemiyi daha teslim etti

Tersan bir gemiyi daha teslim etti
Yalova'daki Tersan Tersanesi’nde üretilen balıkçı gemilerinden biri daha Norveçli yetkililere teslim edildi. Gemiye Havbryn adı verildi.

Türkiye'de, Yalova'daki Tersan Tersanesi’nde üretilen balıkçı gemilerinden biri daha Norveçli yetkililere teslim edildi.  Norveç'te gemiye isim verilmesi törenine, Türkiye'den tersaneyetkilileri ile  birlikte Norveçliler de katıldı. Norveçliler Türkiye'de inşaa edilen gemiye  Havbryn adını verdi.

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla, geçtiğimiz yıl Yalova'da denize indirilen  platform destek gemisi Grand Canyon gemisinin ardından, yapımına devam edilen  balıkçı gemisi tamamlanarak Norveçli denizcilik şirketi Strand Rederi'ye teslim  edildi.

Geminin teslimi ve gemiye isim verilmesi amacıyla Norveç'in Alesund kentinde  bir tören düzenlendi. Törene, Tersan Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman  Nurettin Paksu, Stranda Rederi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Olav Strand ile  birlikte Türk ve Norveçli davetliler katıldı. Gemiye törenle Havbryn adı verildi,  katılımcılar gemiyi gezerek bilgi aldı.

Geminin, 70 metre uzunluğuna ve 15,40 metre genişliğe sahip olduğu, avlanan  balıkları işleme mekanizmaları bulunduğu belirtildi. Denizde fabrika gibi çalışma  özellikleri ile donatılan gemide, avlanan balıklar aynı anda kılçıklarından  ayıklanıp flato olarak hazırlandıktan sonra, dondurulup paketleniyor ve satışa  sunulur hale getiriliyor. Gemide bulunan ayrı bir bölümde ise, balıktan arta  kalanlar da balık yağı olarak işleniyor. Gemide bu işlemlere yardımcı olmak  amacıyla 30 çalışan istihdam edilebiliyor.

Tersan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, törende yaptığı  konuşmada, Norveç'e petrol destek gemisi, platform ve balıkçı gemileri ile  birlikte 5. gemiyi teslim etmiş olduklarını söyledi. Paksu, Norveçli armatörler  için sismik gemilerin yapımı hakkında da görüşmeler yaptıklarını, ayrıca 9 gemi  ile ilgili görüşmelerin de devam ettiğini vurguladı.

havbryn1.jpg

tersan_havbryn.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim