• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tersaneler 100 bin kişiye ekmek verecek

Tersaneler 100 bin kişiye ekmek verecek
Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, tersanelerin tam manasıyla faaliyete geçmesiyle Yalova’daki istihdama büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Tersaneler 100 bin kişiye ekmek verecek

Yaşar Duran Aytaş, Türkiye ve Yalova’daki tersane sektörünü değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aytaş, “Altınova Tersanesi’ni diğer bölgelerde olduğu gibi kriz etkiledi. Bölgede gemi inşaatları sürmekte. Yapılan gemiler bir noktada yurtdışına açılmanın göstergesi. Siparişler halen devam etmekte. Türk gemi inşa sanayi krizden en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi. Ama yoluna devam ediyor” dedi.

Altınova tersaneleri ile Tuzla bölgesindeki tersaneleri değerlendiren Aytaş, “İki tip tersane var. Haliç koyundan çıkan Tuzla’ya gelen tersaneler var. Daha sonra da Yalova bölgesinde yapılan tersaneler var. Yalova’da tersane bölgesi dışında bu faaliyeti gösteren yerler var. Boğaziçi Tersanesi gibi firmalar var. Gemi inşaatının beyni merkezi Tuzla’dır. Yalova da bu yönde ilerlemektedir. Oranın buradan, buranın da oradan farkları var. Burada bakım fazla yapamazsınız. Fakat orada hem inşa hem de bakım yapabiliniyor. Kuru havuz her iki bölgede var” dedi.

Tuzla’nın Yalova bölgesine taşınacağı yönündeki söylentilere de yanıt veren Aytaş, “Burası için marina olarak yapılması görüşleri çıkıyor bu doğru değil. Marina Tuzla’nın diğer yakasında yapılıyor. Bu da her bir tersane yatırımı minimum 25 milyon dolardır. Dünyanın neresine giderseniz gidin tersane şehir merkezindedir. Hamburg’ta da Tokya’da da böyledir. Bunların kaldırılması söz konusu olamaz” diye konuştu.

Tersanelerin Yalova’ya katacağı değerden de bahseden Aytaş, şöyle dedi:

“Tersanelerin geldiği yerlerde yerleşim alanları oluşuyor. Şu anda 6-7 bin insan çalışıyor burada. Bunların ekonomik katkısına bakarsak aileleri ile birlikte 28 bin kişi eder. Bu sektör daha çok yan sanayisiyle beraber olan bir sektör. Burası tamamlandığında yaklaşık 20 bin insan çalışacak. Bu büyük bir etki. Nerden bakarsanız 100 bin kişiye ekmek sağlayacak.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim