• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Tersaneler onarıma yönelmeye başladı

Tersaneler onarıma yönelmeye başladı
Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Turkish Shipping Summit-Türk Denizcilik Konferansı'nın ikinci panelinde Türk gemi inşa sanayi konuşuldu.

Tersaneler onarıma yönelmeye başladı

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Turkish Shipping Summit-Türk Denizcilik Konferansı'nın ikinci panelinde Türk gemi inşa sanayi konuşuldu.

Çiçek: "Yeterli önlemleri alamadık"

Çiçek Tersanesi Başkan Yardımcısı Berke Çiçek, Türkiye’deki gemi inşa sektörüne değinerek, “Bir şekilde alternatif çözüm bularak üretmek durumundayız. Krizin üzerinden 2 yıl geçti ancak biz yeterli önlemleri alamadık. Bazı yardımlar yapıldı. Hükümet desteğini sundu. Bürokratik zorlukların çözülmesi gerekiyor. Ayrıca yeni tasarımlar oluşturulmalı” dedi.

Penco: "Türkiye bir tersane ülkesi"

ABS’den Gemi Mühendisi Stefano Penco ise yeni inşa projeleri ve tersanede etüt çalışmalarında bulunduklarını belirterek, ABS olarak gemi yapımında dikkatli davranmaya çalıştıklarını ifade etti ve Çin’in dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ancak Türkiye’nin de bir tersane ülkesi olduğunu söyledi.

Üner: "Tersaneler onarıma doğru kaymaya başladı"

Türkiye’de az sayıda armatörün olduğuna dikkat çeken Gemak Tersanesi CEO'su Birol Üner, devletin Uzakdoğu ve Avrupa’da denizcilik sektörüne ciddi bir destek sağladığını, Türk hükümetinin ise bazı tedbirler aldığını ancak diğer ülkelerle kıyaslandığında bunun yetersiz olduğunu belirtti. KGF’nin tamamlanamayan gemiler için bir garanti olduğunu ama tersaneler için yeterli olmadığını söyleyen Üner, birçok tersanenin kapasitelerinde değişiklik yaptığını ve tersanelerde onarıma doğru kaymanın başladığını dile getirdi. Türkiye’de 2002 yılında 37, 2006 yılında 59, 2010 yılında ise 67 tersane olduğunu söyleyen Gemak Tersanesi CEO'su Birol Üner, “Hükümet yeni teşvik konusunda işbirliği kurmalı. Yeni tedbirler alınmalı. Sektör ve hükümet birlikte çalışmalı” diyerek konuşmasını tamamladı. Kalkavan ise panelin sonunda "Böyle devam edemez. Hükümet devreye girecek" dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Tarkan BİRİCİK - Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim