• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Tersaneler yeni iskele sistemine geçiyor

Tersaneler yeni iskele sistemine geçiyor
Tersanelerde ve inşaatlarda yaşanan kazalar, iskele sistemlerini de gündeme getirdi. Urtim şirketi daha güvenli iskele üretimini hızlandırmak için kolları sıvadı.

Tersaneler güvenli iskele sistemine geçiyor

Tersanelerde ve inşaatlarda yaşanan kazalar, iskele sistemlerini de gündeme getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuda bazı önemli adımlar atmaya hazırlanırken, bu alanda faaliyet gösteren Urtim şirketi daha güvenli iskele üretimini hızlandırmak için kolları sıvadı.

Şirket, bu çerçevede Japonya‘dan 1 milyon liraya özel robot getirecek. Tersane ve inşaatlarda Alman İskele olarak bilinen tarz, diğerlerine göre daha güvenli ama maliyet olarak biraz daha pahalı. Ancak konunun ‘can güvenliği‘ olduğuna dikkat çeken Serdar Urfalılar, “Başta Avrupa olmak üzere gelişmiş ülkeler yıllar önce güvenli iskele sistemine geçti. Ve iş kazaları önemli oranda azaldı." dedi.

Kendilerinin de 8 yıl önce biz de EUROSCAF markası ile güvenli iskele olarak bilinen ‘Alman İskele Sistemi’ni üretmeye başladıklarını aktaran Urfalılar, "Bu sistem o yıllarda pahalı olduğu gerekçesiyle pek rağbet görmedi. Fakat, Çalışma Bakanlığı’nın yaşanan talihsiz olaylar sonrası bu sistemi zorunluluk getirme olasılığı nedeniyle, konu sektörün en önemli gündem maddesi haline geldi. Biz de güvenli iskele sistemlerine talebi karşılamak için ek yatırım yapacağız." dedi. Urtim, üretiminin yüzde 60’ını robotlarla yapıyor. Şirket, ek üretim için haziran ayında Japonya’dan yeni robotlar getirecek. İlave robot yatırımı ile birlikte EUROSCAF üretim kapasitesini de günlük 10 bin metrekareye çıkaracak. Ayrıca bir yıl içerisinde kendi markalarıyla Avrupa’ya ihracata da başlayacak. Türkiye’de her 6 dakikada bir iş kazası meydana gelirken, her 5 saatte bir 1 işçi hayatını kaybediyor. Yapılan araştırmalar en fazla iş kazasının yaşandığı ilin 9 bin 697 ile İstanbul olduğunu ortaya çıkarıyor. İstanbul’u 9 bin 258 kaza ile İzmir izliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim