• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Terzi, TOFED Başkanlığına 2’nci kez aday

Terzi, TOFED Başkanlığına 2’nci kez aday
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu başkanlığını 2 yıldır yürüten Rüştü Terzi, Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin katılımı ile yapılacak olan genel kurulda yeniden başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Terzi, TOFED Başkanlığına 2’nci kez aday

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu başkanlığını 2 yıldır yürüten Rüştü Terzi, Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin katılımı ile yapılacak olan genel kurulda yeniden başkanlığa aday olacağını açıkladı.

2008 yılında yapılan genel kurul ile TOFED başkanlığına seçilen Rüştü Terzi 2’nci dönem başkanlığa hazırlanıyor. Terzi, federasyonun Mayıs ayı içinde yapılacak olan seçimli genel kurulunda yeniden aday olacağını açıkladı.”Adaylıklar daha çok sektörün istemesi ve çalışacağınız ekibin sizinle beraber hareket etmesi doğrultusunda olur. Biz sektöre hizmet için yola çıktık. İyi sinyaller alıyoruz. İyi projeler üretiyoruz. Bunun ışığını da görüyoruz. Biz TOFED’de çıtayı yükselttik.” diyen Terzi aday olduğunu; “Sektörün istemesi, ekip arkadaşlarımızın arzu etmesi ve desteklemesi ile yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz.” sözleri ile ifade etti.

2008 yılında bayrağı devraldıklarından bu yana Karayolu yolcu taşımacılarının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını kaydeden Terzi, tüzük gereği 2 dönemden fazla başkanlık yapılamadığını hatırlatarak seçilmesi halinde son görev dönemi olacak 2 yılda yarım projeleri tamamlayacaklarının altını çizdi.

Siyasete zaman var

Önceliğinin her zaman karayolu yolcu taşımacıları olduğunu belirten Rüştü Terzi 12 Haziran seçimlerinde de bu öncelik nedeniyle aday olmadığını vurguladı. “Projelerinizi tamamlarsanız sektör zaten sizi bir yerlere getirir.” Diyen Terzi; “Ben başkan seçildiğimde sektörü istediğini alan bir lobi haline getirme hedefim vardı. Sesimizi daha yukarılara duyurmak vardı. Bir diğeri sigorta, diğeri de karayolu ile hac’dı. Önümüzde koyduğumuz hedefler sektörümüzün çıtasını 3-5 basamak yukarı çıkarması için önemli konulardı. Önemli olan projeleri bitirmek. Bunları bitirdikten sonra devletimize hizmet etmek için önümüzde yol açılırsa o görevi de yerine getiririz.” diye konuştu.

Sektörden meclise gidecek isimler olabilir

Mecliste kendilerini temsil edecek isimlerin olması arzusunu dile getiren TOFED Başkanı Terzi, Kamil Koç Yönetim Kurulu Üyesi Sena Kaleli’nin Bursa’dan milletvekili adayı olacağı duyumu aldıklarını, Kaleli’nin seçilmesi ve Ulaştırma Komisyonu’na girmesi durumunda sektöre büyük yararlarının olabileceğini dile getirdi.

TOFED Genel Kurulu

Tüzük gereği 2 yılda bir yapılan TOFED’in Genel Kurulu bu kez Ankara’da yapılacak. Mayıs ayı sonuna kadar yapılması gereken genel kurulun tam tarihi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre belirlenecek. Genel Kurulu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile Ulaştırma Bakanı Habip Soluk ile koltuğu Soluk’a devreden eski bakan Binali Yıldırım da davetli. Karayolu yolcu taşımacılar siyasetçi akınına uğrayacak genel kurula katılacak bakanlara akaryakıttaki ÖTV’den, yetki belgesi karmaşası, sigorta sorunu gibi sorunlarını anlatacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim