• BIST 9490.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

TESK, otobüs esnafına 'akaryakıt' desteği istedi

TESK, otobüs esnafına 'akaryakıt' desteği istedi
TESK Başkanı Palandöken, 65 yaş ve üstü vatandaşlara toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı nedeniyle yaşanan sıkıntının azaltılması için, "Otobüs ve dolmuşçu esnafına akaryakıt desteği verilmeli" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 65 yaş ve üstü vatandaşlara toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı nedeniyle yaşanan sıkıntının azaltılması için otobüs ve dolmuşçu esnafına akaryakıt desteği verilmesi gerektiğini belirtti. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, özel halk otobüslerinin engelli ve şehit yakınlarının da dahil olduğu pek çok vatandaşı zaten ücretsiz taşıdığını, bunlara 65 yaş ve üstü kişilerin de eklenmesiyle ücretsiz taşınanların sayısının 10 milyona yaklaştığını ifade etti 

Kamuya ait toplu taşıma araçlarının masraflarının devlet tarafından karşılandığına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: 

"Kayıt içi sistemin içinde ne kazandığı belli olan özel halk otobüslerimiz kazancının büyük bölümü motorin, vergi, sigorta primi, trafik sigortası, yedek parça gibi masraflara gidiyor. Batma noktasına gelen halk otobüsçüsü esnafımıza acilen akaryakıt desteği verilmelidir. İhtiyaçlarının dışında kullanım önlenmeli. Bunun için de saat ve sefer sınırlaması getirilmelidir. Yaşlılarımız bizim baş tacımızdır ancak 65 yaş ve üstü vatandaşlara toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı nedeniyle yaşanan sıkıntının azaltılması için otobüs ve dolmuşçu esnafına akaryakıt desteği verilmeli." 

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim