• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

TEVİD ilk çalıştayını yarın yapacak

TEVİD ilk çalıştayını yarın yapacak
Otomotivden makineye, demir çelikten metal eşyaya, tersaneden kimyaya kadar sanayinin hemen her alanında kullanılan vinç imalatçıları atağa kalkıyor.

Otomotivden makineye, demir çelikten metal eşyaya, tersaneden kimyaya kadar sanayinin hemen her alanında kullanılan vinç imalatçıları atağa kalkıyor.
Denetimsiz imalatı önlemek, sektöre uluslararası standartlar getirmek amacıyla 100 milyon dolarlık sektörün yüzde 65’ini temsil eden 8 yerli vinç imalatçının kurduğu TEVİD ilk çalıştayını yapıyor. 1. TEVİD Çalıştayı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kardemir, Ford ve Ereğli Demir Çelik gibi sanayinin ilk 500 kuruluştan temsilcilerin katılımıyla 28 Mart 2012’de İstanbul Marriott Otel’de gerçekleştirilecek.

Sorunları Tespit Ettik Şimdi Çözüm Zamanı

Önceliklerinin kaliteden uzak merdiven altı imalatı önlemek, sanayinin yerli vinç alımını teşvik etmek ve sektöre nitelikli işgücü yetiştirmek olduğunu belirten Ahmet Tekin Çelikbilek, “Dernek olarak 1 yıllık yolculuğumuzda sanayinin belkemiği olan vinç imalat sektörünün sorunlarını tespit ettik. Şimdi çözüm zamanı. Çözüm önerilerimizi sanayicilerimizin temsilcilerine ve devlet yetkililerimize sunmak amacıyla 1. TEVİD Çalıştayı’nı gerçekleştireceğiz” dedi. 

TEVİD Hakkında:

TEVİD, kaldırma makineleri sektöründe denetimsiz imalatı önlemek ve yerli vinç alımını teşvik etmek amacıyla kurulan,13 Ekim 2011’de kuruldu. 100 milyon dolarlık büyüklüğe sahip sektörün yüzde 65’ini temsil eden Türkiye’nin en büyük yerli sekiz elektrikli vinç imalatçısının bir araya gelerek kurduğu derneğin üyeleri arasında Özarar, Viçsan, Kümsan, Cemak, Bülbüloğlu, Güralp, Temomakine ve Elektro-Mak olmak üzere 8 şirket bulunuyor. Dernek, sektöre uluslararası imalat standartları getirmenin yanı sıra üyeler arasında teknolojik işbirliği, Ar-Ge,yeniden yapılanma ve sektör çalışanlarına yönelik hayat boyu eğitim programlarıyla mesleki eğitim faaliyetlerinde bulunmayı amaçlıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim