• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

TGS, ISO 9001 Belgesi almaya hak kazandı

TGS, ISO 9001 Belgesi almaya hak kazandı
Türk Hava Yolları (THY) ve TAV ortaklığıyla 2010 yılı başında kurulan yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS), ISO 9001: 2008 kalite belgesini almaya hak kazandı.

TGS'NİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Türk Hava Yolları (THY) ve TAV ortaklığıyla 2010 yılı başında kurulan yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS), ISO 9001: 2008 kalite belgesini almaya hak kazandı.

Uluslararası çapta denetim ve sertifikalandırma yapan Alman Kalite Denetim Şirketi TÜV Thüringen’den ve Türk menşeili MEYER’den geçer not alan TGS, bu sertifikayla yerli ve yabancı müşterilerine dünya standartlarında hizmet verebileceğini de belgelendirmiş oldu.

Hizmet kalitesi, güvenilirliği ve rekabet gücü ile yer hizmetleri sektörünün lider şirketi olan TGS Yer Hizmetleri A.Ş., İstanbul Atatürk Havalimanı başta olmak üzere faaliyet gösterdiği altı istasyonu da kapsayan Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası’na hem ulusal hem de uluslar arası denetimden geçerek sahip oldu. Ocak 2010 itibarıyla sektördeki yerini alan ve kuruluşunun üzerinden bir yıl bile geçmeden ISO 9001: 2008 kalite sertifikasını alarak, yabancı müşterilerine de uluslar arası standartlarda hizmet sağlayacağını da ortaya koyan TGS, hizmet kalitesini belgelendirmiş oldu. Aralarında Turkish Technic A. Ş.’nin de bulunduğu 5 binden fazla şirketi denetleyen ve uluslar arası kalite standardını yakalayan şirketlerin sertifikasyonunu sağlayan MEYER’in Genel Müdürü Gökhan Yücel ile 104 ülkede danışmanlık ve sertifikasyon hizmeti veren Alman TÜV Thüringen Genel Müdürü Fevzi Gülünay’dan kalite belgesini alan TGS Genel Müdürü Bayram Özçelik, kalite belgesinin önemini vurguladı. Airport Hotel’de düzenlenen ve TGS yöneticileriyle İstasyon Başmüdürlerinin de hazır bulunduğu sertifika töreninde konuşan Özçelik, “Kalite belgesinin önemi hepimizin malumu. Ancak bu belgeyi hizmet sektöründe almak çok zor ama zorluğu nispetinde de anlamlı. Kuruluş felsefesini, müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışı üzerine inşa eden şirketimiz, Kalite Müdürlüğü’müzün öncülüğünde bu belgeyi almaya hak kazandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ISO 9001 nedir?

Uluslararası bir Kalite Yönetim Sistemi standardı anlamına gelen ISO 9001: 2008 Kalite Belgesi, aylar süren denetimin sonunda veriliyor. Bu standart şartlarının işletme içinde eksiksiz uygulanması, bu uygulamaların belgelendirme denetimi ve her yıl yapılan ara denetimlere tabi olması ile ölçülüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim