• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TGS yetkilileri gelecek planlarını anlattı

TGS yetkilileri gelecek planlarını anlattı
Türk Hava Yolları ve HAVAŞ işbirliği ile kurulan Turkish Ground Service yetkilileri, kuruluşlarının ilk senesinde geldikleri noktayı basın mensuplarına anlattı.

THY BÜYÜDÜKÇE TGS PERSONEL ALACAK

Türk Hava Yolları ve HAVAŞ işbirliği ile kurulan Turkish Ground Service yetkilileri, kuruluşlarının ilk senesinde geldikleri noktayı basın mensuplarına anlattı.

Atatürk Havalimanı Apronunda bulunan Yer İşletme Merkezi’nde gazetecileri konuk eden TGS yetkilileri, geçtiğimiz 1 sene içinde yapılan iyileştirme ve gelecek planlarından bahsetti.

Genel Müdür Yardımcısı Kartal Özçakır, İstasyon Başmüdürü Selahattin Aras, Apron Koordinasyon Müdürü Müstehcep Gülhan tarafından konuk edilen basın mensuplarına yeni alınan araçlar, personelin soğuktan koruyacak giysiler ve eğitim salonları tanıtıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yeşil Havalimanı” projesi nedeniyle şutaltı adıyla da bilinen “Bagaj Manipülasyon Bölgesi”nde kullanılmak üzere 45 adet akülü araç aldıklarını ifade eden Apron Koordinasyon Müdürü Müstehcep Gülhan, “Bu araçları almamızın sebebi orada çalışan personellerimizin sağlıkları açısından gayet önemliydi. Sonuçta çalıştıkları alan çok dar bir alan ve egzos gazları nedeniyle personelin sağlığı çok ciddi tehdit altındaydı. Bu araçlarla çalışanlarımızın sağlıklarını korumayı hedefledik” diye konuştu.

Uçaklara yanaştırılan merdivenli araçlar hakkında da açıklamalarda bulunan Gülhan “Atatürk Havalimanı artık uçak trafiğinin haricinde araç trafiğine dahi yetmiyor. Sonuçta bu dar alanda bu kadar fazla büyük tehlike arz etmektedir. Bu tehlikeyi en aza indirmek, merdivenlerin körüklere çarpmaması yada geri manevralarında kaza olmaması amacıyla kamera sistemi entegre edildi. Ayrıca merdiven genişliği arttırılarak yolcuların uçaktan çıkması daha kolay hale getirildi” dedi.

5800 personeli bulunan ve 6 meydanda hizmet verildiğini belirten Gülhan, Türk Hava Yolları’nın büyümesine paralel olarak istihdam, araç ve yer açısından ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını ifade etti.

“SOĞUK HAVALARA HAZIRIZ”

Önümüzdeki günlerde beklenen yoğun kar yağışı ile uçaklara uygulanacak De-Icing işlemi amacıyla 5 tane daha yeni araç aldıklarını ifade eden Turkish Ground Service Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kartal Özçakır ise şu açıklamalarda bulundu; “De Icing olarak 7 araca sahibiz. Tüm kış hazırlıklarımız tamamlandı. Yabancı bir firmadan aldığımız Type 1 denen donmayı önleyici suyu kullanıyoruz. Sıcaklık oranına göre kullanacağımız madde ve suyu karıştırıyoruz. Tabi madde miktarını hava sıcaklıklarına göre ayarlıyoruz” diye konuştu. Eski De-Icing araçları ile yeni alınan araçlar arasında büyük farklar olduğunu ifade eden Özçakır, “Araçlarımız eskilerine nazaran tamamen kapalı bir sisteme sahip. Elektronik joystick sistemiyle püskürtme işlemi yapılıyor. Eskiden bu işlem her yanı açık bir sepet ve el ile yapılıyordu” diye konuştu. Özçakır, geçen sene De-Icing operatörü Güven Alkan’ın vefatında açık sepet ve el ile püskürtme işlemi yapıldığını, şu anda kullanılan araçların çok daha güvenli olduğunu ifade etti.

Soğuk havalar için personele özel hazırlanan giysi ve üniformalarıda tanıtan yetkililer, personelin sağlığının iş konusunda aksamalar yaratmaması amacıyla apron personeline özel nano giysiler tasarlandığını -40 dereceye kadar koruyacak bu giysilerin apronda çalışan tüm personellere dağıtıldığını ayrıca apronda bulunan çalışanlara çay ve çorba dağıtılarak soğuk havalarda onların bu şekilde korunduğu ifade edildi.

 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim