• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

THK, afet uçağı ve helikopter alıyor

THK, afet uçağı ve helikopter alıyor
Türk Hava Kurumu, dört büyük kentte yılın 12 ayı ikişer yangın uçağıyla, birer yangın söndürme helikopteri bulunduracak.

 

Uçakla helikopterler, orman ve gökdelen yangınlarının yanı sıra, afet, sel, taşkın gibi durumlarda yardıma koşacak.
 
THK Başkanı Osman Yıldırım, ardı ardına çıkan orman yangınlarının ardından Orman Bakanlığı’yla üzerinde çalıştıkları projeyi Hürriyet’e açıkladı. Bakanlıkla görüşmelerin sürdüğünü ve projeyi yıl sonuna kadar bitirip, uçakla helikopterlerin alımını gerçekleştirmeyi istediklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
 
İstanbul’dan Bursa’ya
 
“Uçak ve helikopterler, Ankara, İstanbul ve İzmir’le birlikte Adana ya da Antalya’da bulundurulacak. Bu uçaklar, yalnızca bulunduğu kentlerde değil, yakın bölgelere de müdahale edebilecek. İstanbul’daki uçaklarımız ve helikopterimiz, Bursa’da herhangi bir olumsuz durumda, anında havalanarak, çalışmalara katılacak.”
 
Yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin yalnızca orman yangınlarında değil, gökdelen yangını, afet, sel, taşkın gibi durumlarda da vatandaşın yardımına koşacağını belirten Yıldırım, şu bilgileri verdi:
 
“İtfaiye araçları, belli bir noktaya kadar erişebiliyor. Bu gökdelenler de, her ne kadar kendi yangın söndürme sistemlerini faaliyete geçirse de her zaman risk arz ediyor. Bu yüzden alacağımız helikopterlerde, durduğu yerden köpüklü su püskürtme özelliği olacak” diye konuştu.
 
Sigortaya dikkat
 
Bina söndürme işleminde farklı bir noktaya da dikkat çeken Yıldırım, “Projenin faaliyete geçmeden önce, Türk Hava Kurumu’nun sigorta şirketlerine karşı zor durumda kalmaması için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Çünkü, bazı durumlarda sigorta şirketleri, yangını söndürene karşı dava açabiliyor” dedi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim