• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

THK Çerkezköy şubesi 'Roket' kursu açacak

THK Çerkezköy şubesi 'Roket' kursu açacak
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi, ücretsiz model roket kursu düzenleyecek.

 

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi, ücretsiz model roket kursu düzenleyecek. 
 
THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, 2004 yılından bu yana model uçak kurslarının sürdüğünü söyleyerek “Okulların açıldığı eylül ayında başlayan kurslarımız okulların tatile girdiği haziran döneminde sona eriyor.’’ Dedi.
 
Kursların ücretsiz olarak düzenlendiğini belirten Zümbül “11 yaşından gün alan her öğrenci kurslarımıza katılabilir. Kursa katılan öğrencilerimiz eğitimlerini hafta içi saat 14.00 ile 15.30 arasında şubemizdeki 15’er kişilik sınıfta alıyor. Öğrencilerimiz hem farklı bir uğraşla meşgul oluyor, hem el becerisi kazanıyor hem de THK’nın hakkında bilgi sahibi oluyor.’’ Diye konuştu.
 
Zümbül, model uçak kurslarında verilen eğitimlerden bahsederek şöyle devam etti: “Okullardan gelen öğrenciler öncelikle 24 saat süren başlangıç kursuyla daha basit uçak modelleri yaparak işe eğitime başlıyorlar. Bu eğitimi tamamlayan öğrenciler ise model uçak kursu başlangıç eğitimini tamamladığına dair sertifika alarak, 2 kısım olan tekamül kursuna geçiş yapabiliyor. 40 saat süren bu kursta modeller biraz daha zorlaşıyor ve akabinde de güzelleşiyor.’’
 
2012 yılının geride kalan döneminde düzenledikleri 3 kez model uçak kursu düzenlediklerini ifade eden Zümbül “Şu anda dördüncü grup kursumuzu düzenliyoruz. 7 Ocak itibariyle de bu grupla çalışmalarımız sona erecek. 9-10 Ocak tarihleri arasında beşinci grup çalışmalara başlayacak. Model uçak kurslarına erkek öğrenciler daha yoğun ilgi gösterse de kız öğrencilerin ilgisi de üst seviyede bulunuyor. Eğitimler kapsamında çeşitli projelerin de üzerilerinde çalışıyor onları somuta indirgiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.
 
Zümbül, öğrencilerin kurs süresince oluşturdukları eserleri alabildikleri belirterek “bu eğitimler genel merkezimiz tarafından malzeme temin edilerek yapılıyor. Önümüzdeki yıl içerisinde İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde bir sergi açmayı planlıyoruz.’’ Dedi.
 
Model uçak ve tekamül kursu dışında model roket kursu da açmayı planladıklarını kaydeden Mustafa Zümbül şunları söyledi: “kurslarımıza ilave olarak model roket kursu da açmayı planlıyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra Çerkezköy’de model roket kursu açacağız.’’
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim