• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

THK-Corendon Jetfest gösteri yaptı

THK-Corendon Jetfest gösteri yaptı
Antalya Karain Havacılık Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası THK-Corendon Jetfest gösterileri halkın büyük ilgisi ile karşılandı.

 

Türk Hava Kurumu - Corendon Havayolları işbirliğinde yapılan olan Uluslararası Jet Model Festivali, 19 Mayıs pazar günü Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde sportif havacılığın en keyifli unsurlarını halkın beğenisine sundu.
 
THK-Corendon JetFest için Avrupa’nın ve ülkemizin çeşitli ülkelerinden gelen jet motorlu model uçak pilotları, halkın yoğun bir katılımla izlediği etkinlikte hünerlerini sergiledi. 7’den 77’ye binlerce katılımcının heyecanla izlediği sportif havacılık aktiviteleri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayram’ı coşkusunu an be an yaşattı.
 
Murat Keleş ve Orhan Akmermer bir arada
 
Solotürk’ün ilk akrobasi pilotu Murat Keleş ile festivale Solotürk uçağının jet motorlu modeliyle katılan Orhan Akmermer’in bir araya geldiği anlar keyifle izlendi. Murat Keleş, Orhan Akmermer’e ait modelin Solotürk’ten hiçbir farkı olmadığını belirterek, Solotürk’ün jet modelini izlemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Ali İsmet Öztürk’ten Saygı Uçuşu
 
Gökyüzündeki tehlikeli akrobasi oyunlarıyla tanınan Milli akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Adana’da Murat Öztürk’ün yaşadığı talihsiz kaza nedeniyle kısa bir saygı uçuşu yaparak programını noktaladı.
 
Balon, mikro light, yelken kanat ve paraşüt gösterileri de etkinlik kapsamında yer aldı. Türkiye’nin önde gelen akrobatik paraşütçülerinden Arif Kemal Buhara’nın adrenalin dozu yüksek atlayışları izleyicilerin yüreklerini ağzına getirdi.
 
Türkiye’de sportif havacılık faaliyetlerinin gelişmesi ve halk tabanına arz edilmesi gerektiğinin altını çizen THK ve Corendon yetkilileri, farklı projelerle bir araya gelerek işbirliklerini sürdüreceklerini belirttiler.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim