• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

THK Çorlu'ya eğitim üssü kuracak

THK Çorlu'ya eğitim üssü kuracak
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Çorlu Şubesi Başkanı Servet Aktaş, İstanbul'da kurulan THK Uçuş Okulu'nun eğitimler için Çorlu Havaalanı'nı kullanacağını açıkladı.

THK Çorlu'ya eğitim üssü kuracak

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Çorlu Şubesi Başkanı Servet Aktaş, İstanbul'da kurulan THK Uçuş Okulu'nun eğitimler için Çorlu Havaalanı'nı kullanacağını açıkladı.

THK olarak toplam 17 eğilim uçağımız var diyen Aktaş: "11 tane eğitim uçağımız vardı 6 tane daha sıfır eğitim uçağı alındı. 20 öğrenci için bir eğitim uçağı olması gerekiyor. İstanbul'da bulunan Uçuş Okulu 100 öğrenci ile açıldı. Uçuş eğitimleri Çorlu Havaalanında yapılacak. Türk Hava Yollan da eğitimlerini Çorlu'da yapıyor. Çorlu'dan hangar yeri arıyoruz. Hangar yeri bulunduğu zaman uçuş okulunun İstanbul'da yer alan uçakları da Çorlu'ya getirilecek" dedi.

Çorlu'da 5-6 katlı bir binaya ihtiyaç duyulacağını da sözlerine ekleyen Aktaş: "THK olarak inşa edeceğiz, satın alacağız ya da kiralayacağız. Bunun ardından da İstanbul'da ki uçuş okulunu Çorlu'ya taşıyacağız. Hangar yeri olarak Havaalanına bitişik durumda bulunan ve kırmızı hat denilen bölgeden yer arıyoruz. Bu bölgede yapı izni yok ancak THK olarak satın alacağımız için hangar yapma izni veriliyor. Alt yapı hazırlanınca İstanbul'da ki uçuş okulu Çorlu'ya laşınacak. Hangar yapıldığı zaman 2 tane yangın söndürme uçağı Çorlu'da olacak. Çorlu ve çevresi başta olmak üzere Trakya bölgesi, Çanakkale ve Bulgaristan ile Yunanistan'da meydana gelen yangınlara müdahale de kullanılacak" diye konuştu. Fitre ve zekat zarflan konusunda stantlar kurduklarını ve hayırsever Çorlu halkının bağışlarını beklediklerini dile getiren Aktaş: "Fitre ve zekat zarfları ile ilgili olarak da okullar açıkken zarfları okullara dağıtıyor bu yolla da 120- 130 bin TL civarında her yıl yükselen oranda para topluyorduk. Okullar kapanınca gelir elde edemez olduk. Bununla ilgili olarak da vatandaşlanmızdan fitre ve zekat bağışlarını almak için Atatürk Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Kipa, Orion, Avantaj ve Carrefour Mağazalarında stantlar kurduk. THK halktan aldığını halka veriyor. Toplanan payın % 40'ı THK'da kalırken % 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına % 10'u da diğer kunımlara gönderiliyor.

Toplama giderlerini de çıkardığınız zaman alınan 10 liralık bağıştan 3 lirası Türk Hava Kurumuna kalıyor. İşte bizde bu 3 liralarla uçak alıyoruz" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim