• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THK Gökçen Eurocopteri seçti

THK Gökçen Eurocopteri seçti
Eurocopter’in çift motorlu EC135’i, Türk Hava Kurumu’nun THK Gökçen Havacılık ticari kolu tarafından işletilecek 17 helikopterlik filoyla, Türkiye geneline havadan tıbbi nakil ve ikmal görevleri gerçekleştirecek.

 

Ağustos ayında beş adet EC135’le başlayacak olan operasyonlar 17 helikopterlik filonun tamamlanması ile devam edecek. EC135 bu hayati önem taşıyan hizmetler gerçekleştirmek üzere Türk Sağlık Bakanlığı'nın açtığı beş yıllık hava ambülans hizmeti ihalesini kazanan THK Gökçen Havacılık ve Saran Holding tarafından seçildi.
 
Eurocopter Satış ve Müşteri İlişkileri Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier Lambert “Eurocopter, Türkiye’yi helikopterlerin en kritik görevlerinden olan acil yardım hizmetleri konusunda desteklemeye kararlıdır. Bu nedenle de THK Gökçen Havacılık ile birlikte çalışmaktan ve Türk halkına yardım ulaştırmanın bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.
 
Dünyada acil müdahalenin yüzde 25'ini o yapıyor
THK Başkanı Osman Yıldırım: “Eurocopter ile anlaşma imzalamaktan ve Türkiye pazarındaki stratejik ve verimli işbirliğimizi geliştirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. Türkiye’nin seçimi büyüyen acil tıbbi yardım pazarında EC135 helikopterleri ile referans noktası kabul edilen Eurocopter’in rekabet gücünü bir kez daha ortaya sermiş oldu. Dünya üzerindeki acil tıbbi yardım operasyonlarının yaklaşık yüzde 25’i EC135 helikopterleri ile sağlanıyor. Şu ana kadar tüm dünyada hizmet vermekte olan 1095 adet EC135 helikopterinin yaklaşık 500’ü EC135 ATH versiyonundan oluşuyor.
ahiska.jpg
EC135 geniş, ferah kabini, düşük-ses düzeyine sahip operasyonlarıyla birlikte kusursuz performans, alan ve yük kapasitesini bir araya getiriyor. Helikopterin büyük yan sürme kapıları ve arka clamshell tipi kapıları hastaların hızlı yükleme/boşaltmasını sağlarken - Eurocopter’in gizli Fenestron® kuyruk pervanesiyle yer operasyonlarına ek güvenlik sağlanıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim