• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

THK Gökçen Havacılık EC135’i teslim aldı

THK Gökçen Havacılık EC135’i teslim aldı
Türk Havacılık Kurumu’nun ticari kolu THK Gökçen Havacılık dün, Türkiye çapında havadan tıbbi nakil ve ikmal görevlerini yerine getirmek üzere, ilk beş EC135’i teslim aldı. Helikopterler Ağustos ayında operasyona başlayacak.

 

Eurocopter’ın üretici olarak seçilmesinden sadece üç ay sonra bu ilk toplu teslimat gerçekleştirildi. THK Gökçen Havacılık ve Saran Holding 17 adet EC135’ten oluşan bir filoyu, helikopter acil tıbbi yardım hizmetlerini Türk Sağlık Bakanlığı‘yla beş yıllık bir anlaşma çerçevesinde sağlamak için konuşlandıracak. Geriye kalan helikopterler 2014 yılının ilkbaharında teslim edilecek.
 
Eurocopter Satış ve Müşteri İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier Lambert, “Türkiye, gelişmekte olan bir helikopter pazarı ve EC135 ile Türk Sağlık Bakanlığı’nın projesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. THK Gökçen Havacılık ortaklığındaki bu proje ile stratejik açıdan büyük önem taşıyan Türkiye’de varlığımızı kuvvetlendirmiş oluyoruz..”
 
2008 yılından beri Eurocopter helikopterleri Türk Sağlık Bakanlığı’nın acil tıbbi operasyonlarında kullanılıyor. THK Gökçen Havacılık’ın EC135 tercihi, helikopterin tüm dünyada EMS (acil tıbbi yardım) hizmetlerinde referans noktası olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu . Dünya çapındaki (ATH) Acil Tıbbi Yardım Hizmet Sağlayıcılarının tercihi olan çift motorlu EC135, yüm dünyadaki acil tıbbi hizmetlerin yüzde 25’ini gerçekleştiriyor. Şu ana kadar tüm dünyada hizmet vermekte olan 1,100 adet EC135 helikopterinin yaklaşık 500’ü EC135 EMS versiyonundan oluşuyor.
 
EC135 geniş, ferah kabini, düşük-ses düzeyine sahip operasyonlarıyla birlikte kusursuz performans, alan ve yük kapasitesini bir araya getiriyor. Helikopterin büyük yan sürme kapıları ve arka clamshell tipi kapıları hastaların hızlı yükleme/boşaltılmasını sağlarken - Eurocopter’in gizli Fenestron® kuyruk pervanesiyle yer operasyonlarına ek güvenlik sağlanıyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim