• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

THK hedef büyüttü, astronot yetiştirecek

THK hedef büyüttü, astronot yetiştirecek
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, gelecek yıl astronot yetiştirme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

THK hedef büyüttü astronot yetiştirecek

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, gelecek yıl astronot yetiştirme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

TÜRK Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesi’ni kurduklarını, bu yıl Ankara ve İzmir’deki kampüslerde eğitime başlanacağını bildiren Yıldırım, Ankara’da hava işletme fakültesi ve hava ulaştırma fakültesi, İzmir’de hava ulaştırma fakültesi ile havacılık meslek yüksekokulunun eğitime başlayacağını duyurdu. Yıldırım, öğrencilerin yüzde 20’sinin burslu okuyacağını söyledi. Yıldırım, “Seneye astronot yetiştirme çalışmalarına başlayacağız. 2023’te uzay mekiği, Ankara THK tesislerinden kalkıp uzaya gidecek” dedi.

Övüncümüz iş bulmaları olacak

Havacılık sektörünün tüm dünyada hızla geliştiğini belirten Yıldırım, pilotların yetişmesinde akademik ortamın önemine işaret etti.

Üniversitede, önümüzdeki yıl araştırma ve geliştirme çalışmalarının başlayacağını kaydeden Yıldırım, “Biz okuttuğumuz 10-20 binlerle övünmeyeceğiz. Öğrencilerin yüzde 100 iş bulmasıyla övüneceğiz. Mezunların hepsi iş bulacak, belki 1-2 tanesi bulamayacak onlar da çalışmak istemediği için bulamayacak. İlk yıllarda yetiştirdiğimiz gençlerin çoğunluğunu kimseye kaptırmak istemiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de havacılık sektöründe 800 yabancı pilot çalıştığını belirten Yıldırım, Türkiye’nin kendi pilotlarını yetiştirmesi için çalıştıklarını anlattı.

Çift rektörden imzalı diploma alacaklar

Dünyada, THK üniversitesi dahil 37 uçuş üniversitesi bulunduğuna dikkati çeken Osman Yıldırım, uçuşta çok iyi olan Amerikalılarla işbirliği yapacaklarını, THK üniversitesinde eğitim alacak öğrencilerin eğitimlerinin bir-iki yılını ABD’de geçireceğini bildirdi. Yıldırım, “THK üniversitesinin müfredatı ABD uzay üniversitenin müfredatıyla örtüştüğü için öğrenciler hem bizim rektörümüz hem ABD’li rektörün imzasıyla diploma sahibi olacaklar” dedi.

THK’nın iki yeni uçakla birlikte yangın söndürme uçağı sayısının 9’a yükseldiğini bildiren Yıldırım, “Uçaklara gece yangın söndürme kabiliyeti sağlıyoruz. İnşallah gece de yangın söndürebileceğiz. Gece söndürme kabiliyeti olan uçak Avrupa’da yok. Bunu Türkiye’ye ilk defa THK kazandırıyor” dedi.

Artık İtalya’ya uçak kiralıyoruz

TÜRKIYE’nin yangın söndürmedeki başarısına dikkati çeken Yıldırım, 3-4 yıl öncesine kadar İtalyanlardan yangın söndürme uçağı kiralayan Türkiye’nin bu yıl İtalyanlara yangın söndürme uçağı kiraladığını bildirdi.

Yıldırım, “Yangın söndürme uçakları konusunda İtalya’dan uçak kiralamıştık, bu yıl olayı tersine döndürdük. THK Roma’da kullanılmak üzere yangın söndürme uçağını kiraya verdi. CL-215 amfibik yangın söndürme uçağını İtalyanlara kiraladık. İtalya’ya uçak göndermek bizim için çok önemliydi. Dört yıl önce oradan uçak kiralayan Türkiye, bu yıl oraya uçak kiraladıysa bu bizim için gurur verici bir olay. Biz yaptıklarımızla yetinmiyoruz daha fazlasını istiyoruz. Biz Türkiye’nin yangın söndürme üssü olmasını istiyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim