• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

THK sigara parasına pilot yapıyor

THK sigara parasına pilot yapıyor
Türk Hava Kurumu havacılığa meraklı Pilot olmak isteyen gençleri meslek sahibi yapıyor.

 

THK Pazarlama Müdürü Gamze Koç, gazeteci Dursun Boran 'ın sorularını cevaplarken yaptığı açıklamada pilot olmak isteyen gençlerin 3500 $ peşin. 14 taksitle toplam 66.500 $ a pilotluk lisansı alabileceklerini anlattı. Dünyada saygın ve her devlette geçerli, iş bulma imkanı olan pilotluk için Üniversite mezunu, Level 4. derece ingilizce bilmek, sivil havacılığın tespit ettiği hastanelerden 1. sınıf sağlık raporu almak gerekiyor.
 
805 SAAT TEORİK 207 SAAT UÇUŞ EĞİTİMİ
 
THK uçuş okulunda pilot olmak isteyenlere 805 saat teorik yer eğitimi, 207 saat uçuş eitimi veriliyor. www.ucusokulu.com dan bilgilendiriyor. Dersler ve imtihanların tamamı İngilizce Sivil Havacılık Merkezli Ankara da 4 basamaklı yapılıyor.
 
Türkiye de ve ortadoğu da havacılığın gelişmesi ile pilotluk ihtiyacı arttı. Ayda 200 TL senede 3 bin TL sigaraya , bir o kadar da maç ve kahvehanelere para harcayan gençler, bu paraları biriktiriip 3500 $ peşinat ödeyerek, Şekerbank, Akbank, Tekstilbank gibi THK nun anlaşmalı bankalardan pilotluk kredisi alıp pilot olabilirler.
 
PPL-A UÇUŞ EĞİTİMİ (Özel Pilotluk Eğitimi)
 
Kursun Gayesi ;
Daha önce hiçbir uçuş eğitimi almamış ve pilotluğa ilk adımı atmak isteyenler için düzenlenen bir program. Bu programda adaylar PPL lisanslarını aldıktan sonra ticari maksat dışında her türlü tek motorlu uçakları kullanabilirler.
 
Eğitim Detayları;
PPL(A) uçuş eğitim programı 4-8 ay arasında bir eğitimi kapsamaktadır. Hafta sonları verilir kurslar.12 kişilik sınıflarda verilen eğitimlerde 160 saat teorik yer dersi, 45 saat uçuş eğitimi verilmektedir. İsteğe bağlı olarak ekstra 5 saatlik gece uçuşu verilmektedir. Bu lisansla sadece kendi uçağınızı uçurabileceğinizi unutmayınız.
 
Genel; 
Teorik yer dersi sınavlar dâhil 160 saat, uçuş eğitimi 45 saattir.
 
Uçuş Eğitimi:
PPL(A) lisansı almak isteyen aday; uçurulabilirlik sertifikası olan veya JAA üyesi devlet tarafından kabul edilmiş uçakta, en az 25 saat çift kumanda, en az 10 saati gözetim altında yalnız uçuş yapacaktır. (Bu yalnız uçuşun en az bir tanesi 270 Km. (150NM) mesafeli, en az bir tanesi iki farklı meydana tam iniş ve kalkış olacak şekilde, 5 saati yalnız seyrüsefer uçuşu olacaktır.) Aday, diğer hava araçlarından JAR FCL 1.120 ye göre kredilendirilse dahi, söz konusu uçakta çift kumanda eğitim uçuşu 20.00 saatin altında olamaz.
 
Gece Ehliyeti :
Gece uçuş yetkisinin de verilebilmesi için, en az 1 saati seyrüsefer olmak kaydıyla 3 saati çift kumanda, yalnız olarak 5 kalkış ve 5 tam iniş olacak şekilde toplam 5 saatlik uçuş eğitimi alması gerekir. Bu yetenek lisansına da işlenecektir.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim