• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

THK, Türk logolu uçak için son tarihi verdi

THK, Türk logolu uçak için son tarihi verdi
'THK ve uçak fabrikasında görev yapmak üzere bilim adamlarını geri döndürdük diyen Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, ''2014 yılı Mayıs ayına dikkat çekti.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, ''2014 yılı Mayıs ayında üzerinde al bayrağımız, Türk halkının logosu ve Türk cumhuriyetlerinin bayrakları olan ilk uçağımızı uçurmayı hedefliyoruz. Bunu da bir müjde olarak Samsun'da duyurmak istiyoruz'' dedi.

Yıldırım, Atakum Grand Otel'de düzenlenen Karadeniz bölgesi şube başkanları toplantısı öncesi basına yaptığı açıklamada, Samsun'la ilgili havacılık ve eğitimleri konusunda önemli projelerinin olduğunu söyledi.

THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin bir fakültesini de Samsun'da kurmak istediklerini anlatan Yıldırım, Samsun'da çok iyi bir havacılık eğitim merkezi olmasını istediklerini ifade etti.

Yıldırım, ''Bununla ilgili çalışmalarımızı etkin bir şekilde yürütüyoruz. Samsun'un lider bir şehir olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.

Havacılıkta önemli gelişmeler olduğu ve olacağı inancını taşıdıklarını belirten Yıldırım şunları kaydetti:

''Ülkemiz de hava araçları konusunda müthiş bir gelişme halinde. Hükümetimizin planlı programlı çalışmaları hava araçlarının geliştirilmesi noktasında en büyük destek. THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi 2011 yılında kuruldu. Bu yıl bütün bölümlerimizi açarak eğitimlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Bunun için de çağın mesleğini yapacak şekilde eğitim almak üzere Karadenizli gençleri THK üniversitesine davet ediyorum. Büyük oranda bu yıl yüzde 60'ın üzerinde gençlerimize burs vereceğimiz için rahatlıkla devlet üniversitesinde okur gibi rahat eğitim almaya davet ediyoruz.''

-''Beyin göçünü geri döndürdük''-

THK Uçak Fabrikası'nın kurulduğunu da anımsatan Yıldırım, çalışmaların büyük hızla sürdüğüne değindi.

''2014 yılı Mayıs ayında üzerinde al bayrağımız, Türk halkının logosu ve Türk Cumhuriyetlerinin bayrakları olan ilk uçağımızı uçurmayı hedefliyoruz. Bunu da bir müjde olarak Samsun'da duyurmak istiyoruz'' diye konuşan Yıldırım, THK olarak beyin göçünü geri döndürdüklerini vurguladı.

Dünyanın birçok yerinde eğitimci olarak çalışan bilim adamlarının bir kısmının geriye döndüğünü söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

''Beyin göçünü geri döndürdük. THK ve uçak fabrikasında görev yapmak üzere, bilim adamlarını geri döndürdük. Bu insanlarla da çok önemli işlerin yapılacağına inanıyoruz. Dünyada 37 havacılık ve uzay üniversitesi var. Bunlardan da bir tanesi THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi. Bunu kurmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bunda da en büyük destekçimiz Türk halkı oldu. Bunun için Türk halkına teşekkür ediyoruz.''

Önümüzdeki 20 yıl içinde dünyanın 600 bin pilota, 1 milyon civarında uçak teknisyeni bir o kadar da ışıkçı, radarcı, meydan işletmecisine ihtiyacı olacağını söyleyen Yıldırım, dünyanın ve Türkiye'nin bu ihtiyacını karşılamak için THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni kurduklarını sözlerine ekledi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim