• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

THK Uçuş Akademisi'ne 4 yeni eğitim uçağı

THK Uçuş Akademisi'ne 4 yeni eğitim uçağı
Türk Hava Kurumu (THK) bünyesinde faaliyet gösteren THK Uçuş Akademisi, 4 eğitim uçağını filosuna kattı. Uçakların tecrübe uçuşları devam ediyor.

THK'dan yapılan yazılı açıklamada; THK Uçuş Akademisi'nin, Tecnam yapımı 4 eğitim uçağı filosuna kattığı, tecrübe uçuşları devam eden uçakların, geleceğin pilotlarını yetiştirmek için şimdiden hazır olduğu belirtildi.

İTALYAN YAPIMI UÇAKLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Binlerce gence ücretsiz amatör-sportif havacılık eğitimlerinin yanı sıra pilotaj eğitimi de veren THK'nın özellikle 2009'dan itibaren filosuna kattığı eğitim uçaklarıyla, pilotaj eğitimi konusundaki yerini sağlamlaştırdığı ifade edilen açıklamada, pilotaj eğitimlerinde kullanılacak yeni İtalyan yapımı uçakların; 200 litre yakıt kapasitesi, 1180 kilogram kalkış ağırlığı ve 100 beygir gücüne sahip olduğu kaydedildi.

'FİLODAKİ UÇAK SAYISI 26'YA ÇIKTI'

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım; Türk havacılığının her geçen gün büyüdüğünü ve yeni ihtiyaçlarının ortaya çıktığını belirterek, "Ülkemizde yeni havaalanları açılıyor ve havayolu şirketleri uçak filolarına yenilerini dahil ediyor. Bu nedenle sektörde görev yapacak yeni pilotların yetiştirilmesi daha da önem kazanıyor. Filomuza yeni kattığımız 4 Tecnam eğitim uçağıyla eğitim amaçlı kullandığımız uçak sayısı 26'ya çıktı. Bu gururu bize yaşatan halkımıza teşekkür ediyor, kurumumuza verdikleri destekler nedeniyle şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim