• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

THK Üniversitesi pilot adaylarını uçuruyor

THK Üniversitesi pilot adaylarını uçuruyor
Türk Hava Kurumu Üniversitesi, pilot olmak için bilgi almaya gelen pilotaj adayı öğrencileri uçağa bindirip, gökyüzü gezintisi ile tanıtım yapıyor.

Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas sahibi olma özelliğini taşıyan Üniversite, pilotaj aday öğrencilerini tercih öncesi uçakla uçuruyor. Aday öğrencilerin uçurulmasıyla ilgili uygulamalı eğitimin önemini vurgulayan üniversite, ilk günden uçma tutkusunu öğrencilerine yaşatıyor. Uçuşlar, 2-4 ve 8 kişilik eğitim uçaklarıyla gerçekleştiriliyor.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Önder Efe, THK Üniversitesi'nin 2011 yılında faaliyete geçtiğini ve pilotaj bölümüne bugün itibariyle çok yoğun bir ilgi olduğunu vurguladı. Bu sene 60 öğrenci kabul edeceklerine dikkati çeken Efe, "Kabulden önce öğrencilerimizin bir sağlık muayenesinden geçmesi gerekiyor. Pilot eğitimi almaya elverişli olup, pilotaj programına başlayan öğrenciler ilk yılın sonunda uçuyorlar" diye aktardı.

Efe, pilotaj eğitiminin 4 yıl olduğunu, 260 saatlik bir uçuş programı hazırladıklarını ve öğrencilerin mezun oldukları zaman da iş garantisi olan bir meslek seçtiklerini dile getirdi.

-Farklı illerde havaalanı olan dünyanın tek üniversitesi-

Efe, üniversitenin farklı illerde havaalanı olan dünyanın tek üniversitesi olduğunu söyledi. Her sene 60 kişilik bir kontenjanı olduğunu vurgulayan Efe, "12 tam burslu, 48'i ücretli olmak üzere toplam 60 öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.

Efe, çoğunlukla erkek öğrencilerin ilgi gösterdiği bir meslek olmasına rağmen geçen sene üniversite birincisinin bir kız olduğunu da vurguladı.

Üniversitenin düz bir alana sahip olmasından dolayı, rakipleri arasında avantaj sağladığını ifade eden Efe, verdikleri eğitim hakkında "İlk yılın sonunda uçuş eğitimine başlıyoruz. Hazırlık eğitiminden sonra da uçuş eğitimine geçiş yapılıyor" diye konuştu.

-Pilotaj Bölüm Başkanı Mustafa Kaya-

Pilotaj Bölüm Başkanı Mustafa Kaya ise, 17 yaşından büyük 64 yaşından küçük herkesin pilot olabileceğini söyleyerek, öğrencilerde uçuş korkusu olmadığını aksine uçmak için çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Kaya, sivil havacılık gereksinimleri doğrultusunda pilotaj eğitiminde akademik anlamda da dersler verdiklerini hatırlatarak, pilotaj öğrencilerini 4 sene boyunca toplam 260 saat uçurduklarını söyledi.

Ayrıca Kaya, öğrencilerin eğitim uçaklarını ilk defa 13'ncü uçuş saatinde uçurabildiklerini de kaydetti.

-"87 yıllık bir kurumun bünyesinde olmak ayrı bir tercih"-

Türk Hava Kurumu Üniversitesini yakından görmek amacıyla gelen ve havadan şehir turu yapan pilotaj öğrenci adayı Berk Barbaros (18), pilotaj bölümünü kazanmak istediğini vurguladı.

Bölümü bitirip pilot olmak isteyen Barbaros, "Pilot olmak benim için bir hayaldi. Bu yıl pilotaj bölümünü tercih edeceğim. Gerçekten de bunun için çok heyecanlıyım" ifadesini kullandı.

Üniversite, 3 Ağustos tarihine kadar sürecek tanıtım günlerinde adaylara ayrıca simülasyon merkezinde de gerçek bir uçuş keyfi de yaşatıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim