• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

THK Üniversitesi'nde tanıtım ofisi kuruldu

THK Üniversitesi'nde tanıtım ofisi kuruldu
'Güvenli gelecek doğru tercihle başlar' ilkesiyle hareket eden Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde öğrencilere yardımcı olmak için tanıtım ofisleri kuruldu.

Hem üniversite adaylarına hem de gelen ailelere doğru tercih konusunda 'tercih danışmanlığı' da yapılıyor. Yüzlerce metrekarelik dev bir alanda kurulu kampüste uçakların gölgesinde oluşturulan tanıtım ofislerinde öğretim görevlileri ve akademisyenler öğrenciler için yaşam koçluğu yapıyorlar. Bu amaçla üniversitenin tüm imkanları aileler ve öğrenciler için seferber edildi.

Öte yandan yine bir ilk gerçekleştirilerek tüm aday öğrencilere havadan şehir turu attırılıyor. Aday öğrenciler, uçak yapmanın hayal olmadığını bizzat ilk uçak fabrikasını gezerek görecekler. Aday öğrencilerin uçurulmasıyla uygulamalı eğitimin önemini vurgulayan üniversitede, daha ilk günden uçma tutkusu öğrencilere gösteriliyor. Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türk Hava Kurumu, 87 yıllık şanlı geçmişine yakışır tarihi binasında gelecek olan öğrencilerini ağırlayacak.

"TARİHİ BİNAMIZDA YENİ ÖĞRENCİLERİMİZİ AĞIRLAYACAĞIZ"

1940'lı yıllarda uçak yapılan ve satılan fabrikada gelecek olan öğrencilerin ders başı yapacağına dikkat çeken Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "1940'lı yılların başından 1950'li yılların başlarına kadar birçok Avrupa ülkesine 30'un üzerinde uçak yapıp satmışız. Şimdi o tarihi binayı onarıyoruz. Gelecek olan bütün öğrencilerimiz orada eğitim görecekler. Bu bizi ayrıca gururlandırıyor. Geçmiş ve gelecek iç içe bir arada olacak. Öğrencilerimiz için elimizdeki imkanların tümünü kullanıyoruz. Onlara güvenli ve iyi bir gelecek vermek en büyük dileğimiz" dedi.

Ban, 4 fakülte 7 bölümle öğrencileri üniversiteye beklerini anlatarak, Türkiye ve dünyada havacılık alanında yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donatılmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip öğrenciler yetiştirmek için yola çıktıklarını belirtti.

3 Ağustos tarihine kadar sürecek olan tanıtım günlerinde bütün üniversite adaylarına havadan şehir turu attırılacak. Ayrıca, simülasyon merkezinde de gerçek bir uçuş keyfi yaşatılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim