• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

THK Üniversitesi'nde yüzde 100 doluluk

THK Üniversitesi'nde yüzde 100 doluluk
THK Üniversitesi ilk yılında önemli bir başarıya imza attı. LYS’de ilk 10 bine giren öğrencilerin büyük ilgisini çeken THK Üniversitesi, 120 öğrencilik kontenjanını yüzde 100 oranında doldurdu

THK ÜNİVERSİTESİ FULL ÇEKTİ

THK Üniversitesi ilk yılında önemli bir başarıya imza attı. LYS’de ilk 10 bine giren öğrencilerin büyük ilgisini çeken THK Üniversitesi, 120 öğrencilik kontenjanını yüzde 100 oranında doldurdu.

Ankara'da havacılık eğitimine ilk yılında gösterilen ilgi eğitimcilerin yüzlerini güldürüyor. Eğitim hayatına bu yıl başlayacak olan THK Üniversitesi, LYS'de 120 kişilik kontenjanını tamamen doldurdu. Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım, "Dünyanın en iyi ihtisas üniversiteleri arasına adımızı gururla yazdıracağız. Bizi tercih eden başarılı ve seçkin öğrencilerimizle birlikte, hergün daha büyük başarılara imza atacağız" dedi. 

YURT DIŞINDA EĞİTİM 

Büyük gurur yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, "Söylediğimiz gibi, üniversite 2011’de kuruldu, ancak geçmişi 1925 yılından bu yana gelen havacılık tecrübesine dayanmaktadır. Bu tecrübe birikerek devam edecek ve yükseköğretimdeki başarımız önümüzdeki yıllarda katlanarak artacaktır" dedi. 

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da "Dünyadaki bütün yenilikler öğrencilerimizin ayağına gelecek. New York'taki Vaughn College ile yaptığımız işbirliği anlaşması doğrultusunda öğrencilerimiz çifte diploma sahibi olabilecek. Öğrencilerimiz isterlerse son iki yıllarını Vaughn College'de okuyarak geçirebilecekler. Ayrıca iki yükseköğretim kurumu arasında öğretim üyesi değişimi olacaktır" diye konuştu. 

YENİ ROTA İZMİR 

THK Üniversitesi, öğrencilerden gelen yoğun istek üzerine İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nu da yeni eğitim yılına yetiştirme kararı aldı. ÖSYM'nin belirlediği ek kontenjanla öğrenci alacak olan okulda, Uçak Teknolojisi Programı ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı bölümlerinde eğitim verilecek. 

İzmir'e ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Rektör Prof. Ban, "Önümüzdeki yıl bunlara ek olarak Pilotaj ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümleri de eklenecek" dedi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim