• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

THK Üniversitesi'nden iş garantili eğitim

THK Üniversitesi'nden iş garantili eğitim
3 Mart 2011'de kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, 77 uçağı ve 4 hava meydanı olan dünyadaki tek üniversite olduklarını belirterek, iş garantili tek üniversite olduklarını söyledi.

THK'dan iş garantili eğitim

3 Mart 2011'de kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, 77 uçağı ve 4 hava meydanı olan dünyadaki tek üniversite olduklarını belirterek, iş garantili tek üniversite olduklarını söyledi.
 
Bu yıl Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü ve İşletme Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği olarak iki bölümde eğtim vereceklerini söyleyen Ban, THK Üniversitesi'nin Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay üniversitesi olacağını kaydetti.

TÜRKİYE ÇAĞ ATLAYACAK

Ana hedeflerinin Türkiye'nin çağ atlamasına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Ban, "Hiç kimsenin üretemediğini biz üreteceğiz. Önümüzdeki yıl yabancı öğrenci de alacağız. Bir ara formül bulacağız ve 1-2 yıl sonra, bizim öğrencilerimizi daha düşük maliyetlerle okutabileceğiz. Bir sonraki eğitim yılından itibaren astronot, host-hostes, bilet elemanı, yer hizmetleri elemanlarını da bizim üniversitemiz yetiştirecek" açıklamasında bulundu.

BÜYÜK PİLOT AÇIĞI VAR

Ünsal Ban, "Havacılığa kaldığımız yerden devam edeceğiz. İş garantili tek üniversiteyiz. Sivil havayolu şirketlerine pilot yetiştireceğiz. Büyük bir pilot açığımız var. Kendi bünyemizde de mezun olan gençlerimizi alacağız" dedi. Türkiye'de pilot eğitimi ve havacılık işletmeciliği eğitim veren tek üniversite olduklarını vurgulayan Ban, dünyada da bu dalda 37. üniversite olduklarını ekledi. Ban, şunları söyledi: "Mezun olan her genç havacılık ve uzay sanayide var olabilecek. Önümüzdeki eğitim yılında yer hizmetleri konusunda meslek yüksek okulları açacağız." Türkiye'de ilk kez pilotların akademik kariyer yapabileceklerini de dile getiren Ban, öğrencilerin okul hayatları boyunca 260 saat uçuş yapacaklarını belirtti.

Çift diploma veriyoruz

THK'da eğitim gören öğrencilerin isterlerse 2 yıl New York'ta okuyabileceklerini belirten Ünsal Ban şu bilgileri verdi: "Dünyanın önde gelen üniversitelerinden olan Vaughn College ile akademik işbirliği ile iki üniversite arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişim imkanı, araştırma işbirliği kuruldu. Öğrencilerimiz isterlerse son 2 yıllarını burada okuyabilecekler ve çifte diplomaya sahip olabilecekler. Bu bir öğrenci değişim programı değil. Mezun olan pilotlarımız çift diplomaya sahip olacaklar.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim