• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

THK Üniversitesinin, 2023 hedefleri belli

THK Üniversitesinin, 2023 hedefleri belli
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türk Hava Kurumu'nun (THK) tecrübesini üniversite kurarak çok doğru biçimde değerlendirdiğini belirterek, ''THK Üniversitesinin, 2023 hedefleri kapsamında Türkiye'nin çok ileri gitmesine katkı sağlayacağına inancımı

 

Bakan Yazıcı, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi fakülteler binası ve Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.
 
Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, THK'nın tecrübesini üniversite kurarak çok doğru biçimde değerlendirdiğini ve Türkiye'nin geleceğini inşa eden kurumlar arasına girdiğini söyledi.
 
THK'nın çok önemli şahsiyetler yetiştirdiğini belirten Yazıcı, Türkiye'nin ilk kadın pilotu ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan, Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in de THK'da yetiştiğini hatırlattı.
 
Bilim dünyasının birçok ünlü isminin Anadolu coğrafyasında yetiştiğini ancak aradan geçen dönemde bilim tarihinin yazılmasında etkili olamadıklarını ifade eden Yazıcı, "Bugün de bizim medeniyetimizin bilime olan katkılarını anlatmakta hala sıkıntı çekiyoruz. Genç arkadaşlarım, bu çıkmazları sizlerle aşacağımıza inanıyorum. Hakkı bilen, hakkı savunan, hem Doğu'nun irfanına sahip hem de Batı'nın modern bilimlerine hakim bir gençlik yetişiyor" diye konuştu.
 
Dünya tarihinin yeni bir döneme girdiği, bu dönemin Asya'nın, Doğu'nun ve Türkiye'nin tarih sahnesinde çok daha etkin olduğu bir dönem olacağı değerlendirmesinde bulunan Yazıcı, "Şu an dünyanın ekonomik ve sosyal verileri bu yönde işaret veriyor. İşte bu dönemde sizin rolünüz, sizlerin nasıl yetiştiğiniz çok daha önemlidir. Çünkü bizim dönemimiz geçiş dönemiydi. Tarihe kalıcı etkiler bırakacak ve ülkemizin geleceğini belirleyecek olan sizler olacaksınız" ifadelerini kullandı.
 
Üniversitelerin toplumsal ilerlemenin lokomotifi, toplumların beyni ve kalkınmanın itici gücü olduğunu kaydeden Yazıcı, "THK'da bunlar gerçekleştiriliyor. Burada kıymetli ve çok büyük bir vizyon var. THK Üniversitesinin, 2023 hedefleri kapsamında Türkiye'nin çok ileri gitmesine katkı sağlayacağına inancımız tamdır" dedi.
 
THK Üniversitesi'ne daha önce arsa devri yaptıklarını, üniversitenin de bunun karşılığında Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü binasını onardığını anlatan Yazıcı, "THK Başkanı ve rektörümüz ileriyi gören insanlar olarak, o binanın da kendilerine tahsis edileceğini görmüşler. Talimat verdim, kullanmakta olduğumuz 22 dönümlük arsanın, Türkiye'nin geleceğine ışık tutan THK Üniversitemize tahsisini sağlayacağız" diye konuştu.
 
"Türkiye'nin istikrarlı yapısı itibara dönüştü"
 
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da Türkiye'nin istikrarlı yapısının, uluslararası ortamda itibara dönüştüğünü belirterek, "Bu güzel ülkeye herkes gıptayla bakıyor, dikkatle inceliyor" dedi.
 
Avrupa Birliği başta olmak üzere, pek çok gelişmiş ülkenin küresel ekonomik krizin "yıkıcı etkisiyle boğuştuğunu" ifade eden Ban, Türkiye'nin ise büyümesini sürdürdüğüne dikkati çekti. Ban, şöyle konuştu:
 
"Tarihi ve yüzyıllara sığmayan kültürel birikimiyle damarları koparılan Türkiye, kendi dokusuna uygun by-pass ameliyatıyla şifa buluyor. Yaşanan bu olumlu gelişmelerin daha da ivme kazanması için üniversitelere büyük önem düşüyor. Düşünenler, yeni buluşlar ortaya koyanlar dünyaya hakim olmada bir adım önde oldular. Şükür ki, bazı aksaklıklar ve istisnalar olsa da son yıllarda üniversiteler artık asıl sorumluluklarını yerine getirmeye başladılar."
 
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım da havacılık sektöründe iyi yetişmiş kadrolara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, sektörün hızla ilerlediğini ve Türkiye'nin bu sektörde mutlaka yerini alması gerektiğini belirtti.
 
Daha sonra, Bakan Yazıcı, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Ziya Altunyaldız ile THK Genel Başkanı Yıldırım ve Rektör Ban THK Üniversitesi Fakülteler Binasının açılışını yaptı. Binaya Hayati Yazıcı'nın adı verildi.
 
Binada incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, ardından Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğünün açılışını da gerçekleştirdi. Burada gümrük personeliyle bir süre sohbet eden Yazıcı, faaliyetler hakkında bilgi aldı.
 
Bu arada, törende, Bakan Yazıcı'ya, pilot montu hediye edildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim