• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

THK Van şubesi en iyiler arasında

THK Van şubesi en iyiler arasında
Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, 2014 yılında 500 öğrenciye model uçak eğitimi, 23 öğrenciye ise yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt eğitimi verdiklerini söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, 2014 yılında 500 öğrenciye model uçak eğitimi, 23 öğrenciye ise yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt eğitimi verdiklerini söyledi.

Türkiye’de 413 şube arasında Van şubesinin çok başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Vahdettin Dicle, Van’da 20’ye yakın pilotlarının bulunduğunu belirtti. Yamaç paraşütü sevdası ile başlayan bir öğrencilerinin de şu an hava yollarında pilotluk yaptığını anlatan Dicle, “Yıllardır Van’da değişik okullarda çok sayıda öğrenciye ücretsiz model uçak kursları verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bunların arasından havacılığa daha istekli olanları eğitim merkezlerinde yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt kurslarına göndermekteyiz. 2011 yılında kurduğumuz THK Üniversitesi, havacılığın her alanında eğitim vermektedir. Türk Hava Kurumu’nun amacı daha fazla havacıyı ülkemize kazandırmaktır. Öğrencilere uçuş prensipleri gibi konular anlatılıyor. Model uçak iyi bir hobi olmanın ötesinde uçuş prensiplerini daha iyi anlamaya yardımcı bir araçtır. Model uçak havacılığın temelidir, bu nedenle havacılığa ilgi duyan herkesi kurslarımıza bekliyoruz. Hızla gelişen teknoloji, gençlerin önüne yeni olanaklar sunuyor. Bu olanaklar gençleri bazen günlük hayattan uzaklaştırıyor. Türk Hava Kurumu olarak gençlerimize güzel bir hobi kazandırmak ve havacılık sevdasını onların genç yüreklerine aşılamak istiyoruz. İlimizde geçtiğimiz yıl toplamda 500 öğrencimize model uçak kursu verdik. 23 öğrencimiz ise yamaç paraşütü, planör, yelken kanat ve serbest paraşüt eğitimi aldı. Şu an bunlar bu işi artık profesyonel yapmaktadırlar. Hatta bir öğrencimiz ise hava yollarında pilotluk yapmaktadır. Bu yılda uçmaya hevesli 6 öğrencimizi uçuş eğitimlerini almaları için gönderdik. Tüm masrafları Türk Hava Kurumu Genel Merkezimiz tarafından karşılanmaktadır. Van şubesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında 413 şube arasında en iyi başarı elde eden şubelerin başında gelmekteyiz. Duraksamadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim