• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

THK'da anlaşma sağlanamadı; seçim ertelendi

THK'da anlaşma sağlanamadı; seçim ertelendi
Yaklaşık 10 ay önce olağan üstü kurulda seçilen Vacit Ötem'in de "çetelere yenik düştüm" diyerek istifa etmesinin ardından yeniden seçim yapıldı. Ancak sonuç yine hüsran oldu. Bir ay sonra yeniden seçime gidilecek...


Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı için dün başlayan 43'üncü Olağan Genel Kurul, adayların eşit oy alması sebebiyle yeni bir seçim kararıyla farklı bir boyuta büründü.

Genel başkanlığa aday olan Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San ile THK Vakfı Başkanı Kürşat Atılgan yarıştılar. Dün gece geç saatlere kadar yapılan genel kurul sonunda genel başkanlık seçimine gidildi. Ancak her iki başkan adayı da 252'şer oy alarak seçimin galibi olamadılar.

Mustafa San, Kürşat Atılgan'ın seçilmesi halinde birçok kişiyi işten atacağını ve bazı şubeleri kapatacağı argümanı ile delegelerden oy toplamaya çalıştı. Atılgan ise iddiaların tümünü reddederek kurum adına işini yapan hiçkimsenin işine son verilmeyeceğini aksine yeni istihdamlar yaratmak için kurumu büyütmek ve özellikle Türkkuşu'nu yeniden canlandıracağını söyleyerek delegelerden destek istedi.

Birçok şube başkanının "şubemiz kapaılır" korkusuyla hangi adaya oy vereceğini sır gibi sakladığı genel başkanlık seçimleri sonucunda iki aday da yarışı başa baş tamamladı. Bu sonuçlardan sonra San ve Atılgan'ın birleşip tek liste halinde bugün yeniden genel başkanlık seçimi yapılabilmesi için gece boyu görüşmeler devam etti. Ancak özellikle Mustafa San grubunun uzlaşmaz tutumu nedeniyle ortak nokta bulunamadı. 

Bu gelişmelerin ardından sabah saatlerinde devam eden genel kurul görüşmelerinde 11 Ekim'de yeniden seçim kararı alındı.

Türk Hava Kurumu (THK) 43'üncü Olağan Genel Kurulu sona erdi. 11 Ekim Pazar günü genel kurul yeniden toplanarak THK genel başkanını belirleyecek.

Kaynak: AirportHaber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim