• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

THK'da 'Ateş kuşları' heyecanı

THK'da 'Ateş kuşları' heyecanı
Türkiye ve Avrupa’nın en büyük yangınla havadan mücadele filosu Türk Hava Kurumu yangın filosu “Ateş Kuşları”nın sezon açılışı, THK Türkkuşu Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen tören ile yapıldı...

THK'da 'Ateş kuşları' heyecanı

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük yangınla havadan mücadele filosu Türk Hava Kurumu yangın filosu “Ateş Kuşları”nın sezon açılışı, THK Türkkuşu Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen tören ile yapıldı...

Sezon açılışı için düzenlenen törende konuşan Kurumun Genel Başkanı Osman Yıldırım, yangın sezonunun yılın 12 ayında devam ettiğini belirterek, özellikle Haziran ile Eylül ayları arası dönemde yangınların yoğunlaştığını söyledi.

Bu süre arasında Orman Genel Müdürlüğü yönetiminde gerçekleştirilen orman yangınları ile mücadelede THK Ateş Kuşları’nın da verilecek görevleri yapmak için tüm hazırlıklarını tamamladığını, uçaklarının büyük sezon bakımlarının yapıldığını ve filosuna kattığı deneyim sahibi yeni pilotları ile göreve hazır olduklarını ifade etti.
 
Ateş Kuşları Yurt İçi ve Yurt Dışı Yangınlar İçin Göreve Hazır
 

Yurtiçi ve dışındaki tüm orman yangınlarına müdahalede bulunabilme kapasitesine sahip filonun bünyesinde 20 yangın söndürme uçağı ve 11 helikopter yer alıyor. Sabit kanat hava araçları olan Dromader ve Bombardier tipi uçaklarda toplam 28 kaptan pilot ve 18 yardımcı pilot ile döner kanat hava araçları içinde 23 pilot kadrosu ile toplam 69 pilotun görev yapacağı filo Avrupa'nın en büyük özel yangın söndürme filosu olma özelliğini taşıyor.
 
Yangınların çabuk söndürülmesinde erken müdahalenin önemine değinen Yıldırım, vatandaşlardan herhangi bir ormanlık alanda duman gördüklerinde durumu en kısa sürede güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.
 
Bu bir Takım Oyunu
 

Genel Başkan Osman Yıldırım; Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığı yönetiminde OGM’ye ait tüm yer ekiplerinin ve teçhizatlarının yanında havadan keşif ve yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin her yangın sezonunda büyük bir takım olarak ahenk içerisinde yangınlara müdahale ettiklerini, THK Yangın söndürme filosunun da bu takımda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Filoda görev alacak personele başarılar dileğinde bulunan Yıldırım, daha sonra pilotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada törende sezonun hayırlı geçmesi dileğiyle kurban da kesildi.

4_2.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim