• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

THK'da şimdiden 4 yerli uçak satıldı

THK'da şimdiden 4 yerli uçak satıldı
Türk Hava Kurumu’nun (THK) yerli uçak çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken, THK Başkanı Osman Yıldırım, daha şimdiden dört uçağın satıldığını açıkladı.

THK'da şimdiden 4 uçağın satıldığı açıklandı

Türk Hava Kurumu’nun (THK) yerli uçak çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken, THK Başkanı Osman Yıldırım, daha şimdiden dört uçağın satıldığını açıkladı.

Yıldırım, 2014’te gökyüzünde görmeyi hedefledikleri ilk yerli uçakla ilgili son gelinen noktayı değerlendirdi. İlk yerli uçak hedefini dillendirdikleri andan itibaren pek çok kişinin şaşırarak “Türkiye’de uçak

yapılabilir mi?” sorusunu yönelttiğini anlatan Yıldırım, “Bu soruyu yöneltmeden önce, Türkiye’nin ve Türk Hava Kurumu’nun imkan ve kabiliyetlerini çok iyi bilmek lazım” diyor.

“Ben bu kabiliyetleri çok iyi biliyorum” diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Ben 40 yıl uçmuş bir adamım. Ben havacılığı biliyorum, dünyada bu işin nasıl yapıldığını biliyorum. Tasarım yaparsın ya da, dünyada her yerde firmalardan şirketlerden uçak tasarımıalırsın. Tasarımlanmış uçağın üzerine konabilecek parçaları tespit edersin. Tespit ettiğin parçaları temin etmeye başlarsın, ondan sonra sistem entegrasyon laboratuvarı kurarsın. Bu laboratuvarda bu temin ettiğiniz parçaların hepsini uçağın üzerine koyarsınız, testleri yaparsınız. Bu testler sonrasında da düzeltici tedbirlerle uçağı yaparsınız. Uçağımızın tasarım işlemleri büyük oranda tamamlandı. Uçağın tasarlandıktan sonra uçabilirliğinin de test edilmesi gerekiyor. Eskiden rüzgar tünelinde yaptığınız işlemleri bugün bilgisayar üzerinde rahatlıkla yapabiliyorsunuz.” Bu arada Türk Hava Kurumu’nun beş yılda 100 uçağa ihtiyacı olduğunu belirten ve kendi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini kaydeden Yıldırım, diğer yandan da 4 tane uçağı daha üretmeden 250 model Mercedes fiyatının biraz altına anlaşarak sattıklarını söyledi.

İsmini siz koyun

Türk Hava Kurumu, ilk yerli uçağın ismini de halkın koymasını istiyor. Kurumun internet sitesinden isim önerilerini aldıklarını belirten Osman Yıldırım, Ankaralıları da bu isim belirleme sürecine davet ediyor. Anketin sonuçlanmasına yaklaşık üç ay varken, Göktürk, İnci ve Hezarfen isimleri şimdilik ilk üç sırada yer alıyor.

Tecnam’a benzeyecek

Türk Hava Kurumu’nun 2014’te uçuracağı ilk yerli uçağın tasarımı tam olarak bitmediğinden henüz tam olarak nasıl bir görüntüsü olacağı bilinmiyor. Ancak, THK Başkanı Osman Yıldırım, uçağın görüntüsünün büyük oranda Tecnam modeline benzeyececeğini söyledi.

Plansız Ankara

Ankara, bugüne kadar plansızca yapılan işlerden çok çekti. Bu plansızlığa bitirilemeyenlerden, bitirilip de atıl kalan projelere kadar birçok örnek gösterilebilir. Bunların hepsini kamuoyu çokça tartıştı, biz de sayfalarımızda yer verdik. Ancak, geçen hafta yaşadığımız bir olay bu plansızlığın boyutlarını gözler önüne serdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim