• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

THK'den Doğu ve Güneydoğu için havacılık projesi

THK'den Doğu ve Güneydoğu için havacılık projesi
Türk Hava Kurumu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gençlere havacılığı sevdirmeyi hedefliyor.

Türk Hava Kurumu, "Taş Atma Uçak At" projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çalışmalarına hız vererek yamaç paraşütü, yelken kanat ve paraşüt gibi eğitimlerle buradaki gençlere havacılığı sevdirmeyi hedefliyor.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, yaptığı açıklamada, çözüm süreci kapsamında Doğu ve Güneydoğu'da önemli mesafeler katedildiğini belirterek, THK olarak kendilerinin de bu sürece katkıda bulunmak için çalıştıklarını söyledi.

O bölgelerdeki gençlerin ayaklarına gideceklerini belirten Yıldırım, "Onları orada yamaç paraşütü, yelken kanat ve paraşüt gibi kurslar açarak onları kucaklamak istiyoruz. Yine oradan oradaki şubelerimiz vasıtasıyla gençleri THK'nin diğer tesislerinde ağırlamak istiyoruz. Bu tesislerde havacılık eğitimleri vereceğiz. Gençlerin her türlü giderleri THK tarafından karşılanacak" diye konuştu.

Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'daki kursların bu ay içinde başlayacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Oradaki şubelerimiz vasıtasıyla gençlerimizle temas halindeyiz. Onların böylesine güzel etkinliklere dahil olmalarını istiyoruz çünkü sonunda bu havacılık faaliyetlerine katılan gençler THK üniversitesinde okuyacaklar. Yani onların içinden gerçekten çok değerli pilotların, mühendislerin, uçak teknisyenlerinin, kızlarımızdan kabin memurlarının çıkacağını biliyorum. Bu güzel insanları hep beraber eğitelim, güzel işlere hep birlikte koşalım istiyorum. Bunu da yapabilecek imkan ve kabiliyete sahibiz."

"O bölgelerde çok yetenekli gençler var"

Yıldırım, kurslar kapsamında 16 yaş altındaki çocuklara model uçaklar yaptıracaklarını anlatarak, şunları bildirdi:

"16 yaşın üzerindeki gençlerimize de yamaç paraşütü ve paraşüt gibi kurslar açacağız. Bununla ilgili gösteriler ve yarışmalar da düzenleyeceğiz. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu'da çok nefis tepeler var. Bu tepelerin her birinden yamaç paraşütüyle uçuşlar yapılabilir. Hatta belli bir süre sonra yamaç paraşütü dünya şampiyonasının bir ayağı da bu bölgede yapılabilir. Oradaki bölgede çok yetenekli gençlerimizin olduğunu biliyorum."

Gençlere her türlü destek verileceğini vurgulayan Yıldırım, "Oradaki gençlerimize burs imkanı tanıyacağız. Kendi yurtlarımızda misafir edeceğiz. Havacılık günümüzde çok popüler mesleklerden biri. Bu bölümü bitiren insanlar çok çabuk iş buluyor. Gençlerimize iş imkanları sağladığımız da onlar da geleceğe daha umutlu bakacaklar" diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim