• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

THK'nın paraşütleri Kayseri'de dikiliyor

THK'nın paraşütleri Kayseri'de dikiliyor
Türk Hava Kurumu (thk) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasayı kabul etmesi üzerine soiptal ettikleri paraşütlerin...

THK'nın paraşütleri Kayseri'de dikiliyor

Türk Hava Kurumu (thk) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasayı kabul etmesi üzerine soiptal ettikleri paraşütlerin, Kayseri'de 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi'nde dikileceğini, bu konuda Milli Savunma Bakanlığı'yla anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi ile yangın uçağı konusunda anlaşma yapmak üzere Kayseri'ye gelen thk Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezinde, ilk etapta 150 'para komando' türü paraşüt diktireceklerini belirtti.

Yıldırım şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi thk'nın çeşitli etkinliklerinde kullanılmak üzere Fransa'dan paraşüt alıyorduk. Ancak, bu ülkenin son zamanlarda Türkiye'ye karşı tutumu, sözde Ermeni soykırımı yasasıyla ilgili kararları ve tavrı nedeniyle siparişlerimizi iptal ettik. Paraşüt ihtiyacımızı halen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, özellikle komandolarımıza paraşüt diken Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi'nden karşılamak için Milli Savunma Bakanlığı'yla görüşmeler yaparak, anlaşmaya vardık. İlk planda, acemi paraşütçüler için para komando adı verilen, kendiliğinden açılan 150 paraşüt diktireceğiz. Daha sonra havacılık konusunda faaliyet göstereceğimiz yeni bölgeler için de paraşüt siparişleri vereceğiz."

ÖZEL UÇAK VE HELİKOPTER KİRALAMA

Kayseri Şubeleri aracılığıyla özel uçak ve helikopter kiralama taleplerini de yerine getireceklerini kaydeden thk Genel Başkanı Yıldırım, "thk olarak şu anda hava taksi işletmemiz var. Bu kapsamda, Kayserili işadamları, firmalar ve şirketlerin özel uçak isteklerini karşılamak üzere anlaşmalar yapacağız. thk Kayseri Şube başkanımız Erhan Eğilmez ve ekibi bu konuda anlaşmalar imzalayacak" bilgisini verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim