• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Thomas Cook, 430 çalışanın daha işine son veriyor

Thomas Cook, 430 çalışanın daha işine son veriyor
Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada, şirketin İngiltere filosundaki uçak sayısını 35'ten 31'e düşüreceği ve 430 kişinin işine son vereceği duyuruldu.

 

Uzun süredir finansal kriz yaşayan ve 1,25 milyar poundun üzerinde borcu olan Thomas Cook, işçi çıkarmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’deki uçak filosunun da 35’ten 31’e düşürüleceği kaydedildi. Açıklamada, maliyetleri düşürmek amacıyla Thomas Cook bünyesinde bulunan uçaklardan 4 tanesinin kira sürelerinin dolmasının ardından tekrar kiralanmayacağı bilgisi verildi. 
 
“Hayata geçireceğimiz planlardan çalışanlar da etkilenecek ve 430 Thomas Cook çalışanı işini kaybedecek. Şirket olarak işini kaybedeceklerle görüşme süreci resmen başlatıldı” denilen açıklamada, şirketin çalışanlarına karşı her zaman açık davrandığı ve süreçten etkilenenlere her türlü desteğiN sağlanacağı söylendi.
 
Geçtiğimiz günlerde ucuz havayolu şirketi easjyJet ile Thomas Cook arasında bir partnerlik sürecinin başladığı basına yansımıştı. Partnerlik anlaşması çerçevesinde Thomas Cook’un easyJet’ten 80 bin koltuk satın aldığı haberleri gündeme gelmişti.
 
Thomas Cook Group Havayolu Başkanı Christoph Debus, şirketin verdiği kararın zor bir karar olduğunu belirterek, “Ancak şu anda şirket bünyesinde çalışan 2700 kişinin işine devam edebilmesi ve şirketin sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşabilmesi için bu kararı aldık” değerlendirmesini yaptı.  
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim