• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Thomas Cook'ta işler yolunda gitmiyor

Thomas Cook'ta işler yolunda gitmiyor
2011/2012 kış sezonu rezervasyonlarından gelen ilk sonuçlara göre, Avrupa seyahat pazarının iki büyük grubundan Thomas Cook’ta işler yolunda gitmiyor.

THOMAS COOK'TA SULAR DURULMUYOR

2011/2012 kış sezonu rezervasyonlarından gelen ilk sonuçlara göre, Avrupa seyahat pazarının iki büyük grubundan Thomas Cook’ta işler yolunda gitmiyor.

Pazarın üçüncü büyüğü Thomas Cook, Almanya’nın de içinde bulunduğu Orta Avrupa ve İngiltere’de kış satışlarında 2010’un yüzde 6 gerisine düştü. Yaz sezonunda hafif artışlarla sezonu kapatan Thomas Cook’un 2011/2012 kış satışları ise beklenildiği gibi başlamadı. En önemli pazarlar olan Orta Avrupa ve İngiltere’de kış satışları geçen yılın gerisinde başladı. Orta Avrupa ve İngiltere yüzde 6’şar ekside Özellikle en büyük pazarlardan Almanya’nın da içinde olduğu Orta Avrupa bölgesinde kış satışlarının 2010’un aynı dönemine göre yüzde 6 ekside olduğu bildirildi. Kısa mesafeli uçuşlarda da geçen yıla oranla yüzde 3’lük bir düşüş olduğu belirlendi. Aynı şekilde İngiltere kış satışlarında da yüzde 6’lık gerileme olduğu bildirilen Thomas Cook, buradaki kapasitesini yüzde 5 azalttı. Aynı durumun uzak mesafe destiansyonları için de geçerli olduğu belirtildi.

Thomas Cook İngiltere’de ayrıca, acente satış bürolarını da azaltma yoluna gitti. Kapasite daraltma uygulamasına gidilen bir diğer pazarın da Fransa olduğu açıklandı. Thomas Cook, Fransa’da, Kuzey Afrika destianasyonlarındaki son olumsuz gelişmeleri de hesaba katarak kapasitesini yüzde 35 düşürdü. İskandinav pazarı ve Condor artıda Thomas Cook’un kış satışlarında artış elde ettiği en önemli bölge ise İskandinav ülkeleri oldu. Yaz sezonunda artıda olan İskandinav pazarında grup, kış satışlarında da şimdiden yüzde 6’lık bir artış yakalamış durumda. Grup bünyesindeki havayolu şirketi Condor’un da yüzde 26 artıda olduğu belirtiliyor. Yaz sezonu hafif artışlarla kapandı 25 Eylül 2011 itibariyle sona eren yaz sezonunda ise Batı ve Doğu Avrupa satışlarında yüzde 1’lik kayıp yaşayan Thomas Cook, yüzde 3’lük ortalama fiyat artışına karşın, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin de içinde yer aldığı Orta Avrupa’da yüzde 1’lik hafif bir artış yakalayabildi. İskandinav pazarındaki yükseliş hız kesmedi Thomas cook’un yaz satışlarında en iyi olduğu bölgenin ise İskandinavya olduğu belirtiliyor. Thomas Cook yaz satışlarında İskandinav pazarında yüzde 13’lük artış elde ettiğini açıkladı. Aynı şekilde, havayolu şirketi Condor’un da yaz rezervasyonlarında fiyatları ortalama yüzde 3 artmasına karşın yüzde 6lık artış yakaladığı kaydedildi. Yeni CEO Michael Beckett Geçtiğimiz haftalarda CEO’su Manny Fontenla-Novoa’nın görevi bıraktığı Thomas Cook’un tepe yöneticisi arayışları ise TUI Travel’in mali işlerden sorumlu tepe yöneticisi Michael Beckett ile yapılan anlaşmayla son buldu. Beckett’in 1 Ekim 2011’den itibaren Thomas Cook’un başına geçeceği açıklandı. Ayrıca Thomas Cook tepe yönetimine, Thomas Cook’un Temmuz 2011’de devraldığı Cooperative Group acenteler zincirinin CEO’su Peter Marks’ın da yeni isim olarak dahil olduğu bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim