• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY, 16 bin çalışanını bir kalemde sildi

THY, 16 bin çalışanını bir kalemde sildi
Filosundaki Boeing 737-800 tipi bir uçağın gövdesini 16 bin çalışanının fotoğrafıyla süsleyen Türk Hava Yolları, geçtiğimiz günlerde fotoğrafları uçaktan söktü.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında, personeline sürpriz hazırlayarak, filosundaki bir Boeing 737-800 uçağını yaklaşık 16 bin çalışanının fotoğrafıyla süsleten THY, büyük beğeni toplayan o uçaktaki fotoğrafları söktürdü.

Geçtiğimiz günlerde Boeing 737-800 tipi TC-JHL kuyruk tescilli uçağın üzerindeki personel fotoğrafları, yıprandıkları ve kabarma olduğu gerekçesiyle söküldü. Uçak, böylece THY’nin klasik renklerine döndü.
 
Greve günler kala adeta THY’nin sembolü haline gelen uçaktaki fotoğrafların sökülmesi, çalışanlar tarafından üzüntüyle karşılandı. Çalışanların motivasyonu açısından da çok önemli olarak değerlendirilen farklı boyama tarzı, uçağın sefer yaptığı ülkelerde de oldukça dikkat çekiyordu.
 
- FOTOĞRAF ÇEKİMLERİ 4 AY SÜRMÜŞTÜ -
 
Uçağın fotoğraflarla süslenmesi projesi kapsamında, öncelikle tüm Türk Hava Yolları çalışanlarını kapsayacak şekilde, yaklaşık 4 ay süren profesyonel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirilmişti.
 
Fotoğrafların zemininde, aynı zamanda Türk Hava Yolları uçaklarında, kabin içi tasarımda kullanılan, Türk Süsleme Sanatı’nın en belirgin örneklerinden “Selçuklu Motifleri”nin kullanılmasına karar verildi.  Fotoğraflar, bilgisayar ortamında uçak üzerine ince hesaplarla yerleştirilirken, bir taraftan Selçuklu Motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi.
 
Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanılırken, “Globally Yours” yazısının yer aldığı alanlarda, kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Ayrıca yolcu giriş kapısının hemen sağ tarafında “Globally Yours”un simgesi olan “küre” görselinin üzerinde mottonun açılımı olan “Dünya Evimiz, Siz Misafirimizsiniz” ifadesi Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.
 
 
Kaynak: Airport Haber
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim