• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

THY 305 kişiden 100 kişiyi işe çağırdı

THY 305 kişiden 100 kişiyi işe çağırdı
Türk Hava Yolları, eyleme destek verdiği için işten çıkardığı 305 çalışandan 100'ünü yanlışlıkla çıkardığı için geri alacağını açıkladı.

Sendika kaynaklarından Emek Dünyası'na yapılan açıklamaya göre şu ana kadar toplam 305 THY personeline mail veya sms yoluyla işten atıldıklarını bildiren THY yönetimin, bu çalışanlardan 100'ünü yeniden işe çağırdı.

Hava-İş'in ve THY personelinin eylemleri devam ederken, THY "yanlışlıkla çıkardığı"nı ifade ettiği 100 personeli tekrar işe çağırdı.

Şu ana kadar 260'ı THY'den, 45'i Teknik A.Ş'den olmak üzere 305 çalışanı yasadışı bir biçimde SMS bildirimi ile işten çıkaran THY 100 kişinin feshini iptal etti. Bu çalışanlara tebligat gönderen THY, " İşinize dönün" açıklamasında bulundu.

'Havada grev yasak ama mücadele sürecek'

Hava yolu emekçilerine grev yasağı onaylandı.  Hava-İş Sendikası kararı demokrasi ayıbı olarak değerlendirirken “Ancak bu demokrasi ayıbı ile ilgili sendikamızın mücadelesi bitmeyecektir" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, havacılık sektörüne grev yasağı getiren yasayı onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül 6318 sayılı "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", 6319 sayılı "Uluslararası Para Fonu Ana Sözleşmesinde İcra Direktörleri Kurulu Reformuna İlişkin Olarak Yapılması Teklif Edilen Değişikliklerin Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun", 6320 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Esendere ve Sero Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" ve 6321 sayılı "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" olmak üzere 4 kanunu onayladı.

JET KARARA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Hava- İş Sendikası, havacılık hizmetlerinde grev yasağı getiren yasayı jet hızı ile onaylanmasına tepki gösterdi.

Hava-İş, yasanın, başta ILO’nun 87. ve 98. sayılı sözleşmeleri olmak üzere Avrupa Sosyal Şartı, BM Ekonomik, Sosyal Kültürel Haklar Sözleşmesi gibi birçok sözleşmeyle birlikte Anayasa’nın 90. Maddesine de aykırı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın havacılık çalışanlarının tüm itirazlarına ve haklı demokratik taleplerine rağmen yasayı onaylayarak, set çektiği belirtildi.

Hukuki olarak yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmesinden başka yol olmadığı belirtilen açıklamada, “Ancak bu demokrasi ayıbı ile ilgili sendikamızın mücadelesi bitmeyecektir" denildi.

'PATRONLARI HER YERDE REZİL EDECEĞİZ'

Hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Hava-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, genel olarak sendikal harekete yönelen bu ciddi saldırnın, tüm emek örgütlerince yeniden irdelenlenmesi, Hava-İş Sendikasının mücadelesine yeni mücadeleler eklenerek, tüm alanlara yayılması gerektiği vurgulandı.

Sendika, özellikle THY A.O ve Teknik A.Ş’de işçilerin, demokratik, meşru, yasal hak arama girişimleri karşısında, işçi kıyımına yönelerek emek düşmanlığını gösteren işverenlerin, her platformda teşhir etmeye devam edeceklerini kaydetti.

İşçilerin işe geri alınması için mücadelenin süreceğine işaret edilen açıklamada, yasanın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından THY A.O ve THY Teknik A.Ş’ de sürmekte olan toplu iş sözleşmesi süreçlerinde izlenen yol ve alınacak kararlarla ilgili hukukçularla gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra kamuoyuna açıklama yapılacağı bildirildi.

Açıklama "Hava-İş üyeleri demokrasi bilinçleri ve bedel ödemeyi göze alarak var olan olanakları ile ülkemiz işçi sınıfımıza yönelen bu saldırıyı göğüslemiştir. Mücadele bitmedi bitmeyecek. Birlikte ve birlikle kazanacağız" ifadeleri ile sonlandırıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim