• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

THY 4 bin pilot alacak

THY 4 bin pilot alacak
Büyüme atağına geçen THY, 2021'e kadar 4 bin pilot alacak. Şirket, ihtiyaç duyduğu pilotları bulmak için yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da tanıtım toplantıları düzenliyor.

Büyüme atağına geçen THY, 2021'e kadar 4 bin pilot alacak. Şirket, ihtiyaç duyduğu pilotları bulmak için yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da tanıtım toplantıları düzenliyor.

2021'e kadar ihtiyaç duyduğu 4 binden fazla pilotu ağırlıklı olarak yurtiçi kaynaklardan karşılamayı hedefleyen Türk Hava Yolları (THY), yabancı pilotlara yönelik Roadshow'lara (tanıtım turu) devam ediyor. En son Moskova'da Rus pilotlarla bir araya gelen THY, önümüzdeki dönemde Avrupa ve Körfez ülkelerinde 'Roadshow' programlarını sürdürecek.

4 BİN PİLOTA İHTİYACI VAR

Dünyada en çok ülkeye uçan ve son 5 yıldır 'Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi' seçilen THY, büyüyen uçak filosu ve uçuş ağına bağlı olarak pilot ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda gösterdiği performansla havacılık sektörünün en önemli oyuncuları arasında yerini alan THY, 2021'e kadar 4 binden fazla pilota ihtiyaç duyacak. Bunları ağırlıklı olarak yurtiçinden karşılamayı planlayan şirket, bu amaçla 2005'te kurulan Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Akademisi bünyesinde yılda 500 pilot yetiştirmeyi hedefliyor.

57 ÜLKEDEN 750 PİLOT

Halen 4 bin 266 pilotun görev yaptığı THY'de, Türk uyruklu pilotların yanı sıra 57 ülkeden 750 yabancı uyruklu pilot da görev yapıyor. THY'nin finansal gücü, çalışanlarına sunduğu sosyal imkânlar ve İstanbul'un konumu, yabancı pilotların şirketi tercih etmelerindeki sebeplerinin başında geliyor. Yetiştirilmek üzere 2'nci pilot aday adayı, Türk ve yabancı uyruklu kaptan pilot ve 2'nci pilot için başvuruları resmi internet sitesi üzerinden kabul eden şirketin, pilotlara sunduğu imkânlar ve başvurular için yapılacak işlemler anlatmak için yurtdışındaki Roadshow'lara ise devam ediyor.

RUSLAR'A THY ANLATILDI

Bu yıl içinde İtalya, Hollanda, İngiltere, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, İsviçre, Polonya ve Almanya'da birçok şehirde pilotlara yönelik tanıtım turları düzenleyen şirket, 27-28 Ağustos'ta ise Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus pilotlarla bir araya geldi. THY yetkilileri "Roadshowlar pilot tedarikinin yanı sıra tanıtım amaçlı da yapılıyor. Adaylar kararlarını verdikçe ortaklığımıza direkt iş başvurusunda bulunup istihdam süreçleri başlıyor" dediler. (Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim