• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

THY 4 yeni noktaya uçma kararı aldı

THY 4 yeni noktaya uçma kararı aldı
Şirket, uçak müsaitliğine ve izinlere bağlı olarak Malta, Polonya'da bulunan Krakov ve Suudi Arabistan'da bulunan El-Kasım ve Abha noktalarına tarifeli yolcu seferleri başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.

Türk Hava yolları, 4 yeni nokta için sefer düzenleme kararı aldı. 

 
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu yeni noktalara uçma kararı aldı.
 
MALTA
 
Malta, Güney Avrupa'da, Orta Akdeniz'de yeralan, Sicilya'nın güneyindeki adalar devleti. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. 
 
Malta'da hiç dağ ya da akarsu bulunmamaktadır ve adanın karakteristik özelliğini teraslanmış alanları ve bir dizi alçak tepeleri teşkil eder. 137 kilometre uzunluğundaki kıyılarında ise güzel kumsallara sahip pek çok koyları ve limanları vardır.
 
Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Soğuk rüzgarlar, kar, don ve sis Malta'da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.
 
Sıcaklık kış aylarında (Kasım - Nisan) ortalama 14.3 °C, yaz aylarında (Mayıs- Ekim) ise ortalama olarak 32.6 °C civarındadır.
 
KRAKOV
 
Polonya'nın en eski ve en büyük üç şehrinden biridir. 2004 nüfusuna göre 780.000 (yakın topluluklarla birlikte 1,4 milyon) kişi yaşamaktadır. Tarihî şehir, Vistül Irmağı'nın Wawel Tepesi'nin ayağında Küçük Polonya'nın (Małopolska) güneyinde kalmaktadır. Küçük Polonya Voyvodası (Województwo małopolskie)'nın da 1999'dan beri başkentidir. Eskiden Kraków Voyvodası'nın başkentiydi.
 
Kraków, geleneksel olarak ülkenin bilim, kültür ve sanat merkezi olmuştur. Polonya eski krallarının oturdukları, eski başkent olması ve birçok tarihi sahneye tanık olmasından dolayı Polonya'nın kalbi olarak da söz edilmektedir. Yerli ve uluslararası turizm yoluyla yılda yedi milyon turisti ağırlamaktadır.
 
Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Sukiennice (Kumaş Pazarı), bu kentte yer almaktadır. Krakow 'Değeri En Bilinmeyen Şehir' seçilmiştir.
 
EL KASIM 
 
El Kasım Bölgesi, Suudi Arabistan'ın 13 yönetim bölgesinden birisidir.
 
Arabistan Yarımadası'nın tam merkezi kısmında bulunan bölgenin yüzölçümü 65,000 km²'dir. Yönetim merkezi Bureyde şehridir.
 
ABHA
 
Abha, Suudi Arabistan'ın, Asir Bölgesi'nde bulunan 2004 yılı sayımına göre şehiriçi 201.912, genel olarak 252.126 nüfuslu bir şehirdir. Aynı zamanda Asir Bölgesi'nin başkentidir.
 
Abha'nın rakımı 2270 metredir (7500 fit), bu nedenle diğer Arap şehirerinden farklı olarak iyi, ılık ve yağışlı bir iklimi vardır. Bazen sağnak yağışlar görülür. Zaten Abha'nın bu nedenle yemyeşil bir doğası vardır.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim