• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

THY %77.9 doluluk oranı ile rekor kırdı

THY %77.9 doluluk oranı ile rekor kırdı
Türk Hava Yolları, bu yılın ilk dokuz ayında yüzde 77.9 doluluk oranıyla şirkette tüm zamanların en fazla doluluk oranı yakalandı

 

Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu ünvanına sahip olan Türk Hava Yolları, bu yılın ilk dokuz ayında yüzde 77.9 doluluk oranıyla şirkette tüm zamanların en fazla doluluk oranı yakalandı. 9 aylık dönemde satışlarını yüzde 30 artıran Türk Hava Yolları 1,08 milyar lira esas faaliyet karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 655 artarak 868 milyon lira net kar oldu. Dünyada yaşanan krizi fırsata çevirerek büyüdüklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Dünyada krizde herkes küçülürken biz ters köşe yaptık. Kriz THY'ye çağ atlattı. Biz krize çok şey borçluyuz. Doluluk oranıyla THY'nin 89 yıllık tarihinde en yüksek oranı yakalayarak tüm zamanların rekorunu kırdık" dedi.
 
YÜZDE 46 ARTIŞ
 
Kısa bir süre önce 200'üncü uçağını filosuna katan ve 2012 yılında açılan 21 dış hat nokta ile birlikte uçulan dış hat nokta sayısı 170'e çıkan Türk Hava Yolları'nın bu yılın ilk dokuz aylık döneme ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilerek açıklandı. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla satışlarını yüzde 30 artışla 11,2 milyar liraya yükselten Türk Hava Yolları 1,08 Milyar TL esas faaliyet karı elde etti. Net kar ise 868 Milyon TL olarak gerçekleşti. Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olan ve 2017 yılına kadar teslim alınmak üzere 35 adet geniş gövde uçak siparişi veren THY'nin yolcu sayısı yüzde 20 artışla 29,1 milyon olarak gerçekleşti. Arz edilen koltuk kilometrede (AKK) yüzde 19, ücretli yolcu kilometrede (ÜYK) ise yüzde 27 artış yaşandı. Doluluk oranı ise 5,3 puan artarak yüzde 77,9 oldu. Geçen yıla göre yüzde 46 artış gösteren dıştan dışa transfer yolcu sayısının toplam yolcu içerisindeki payı yüzde 42'ye ulaştı.
 
DÜNYADAKİ KRİZE RAĞMEN
 
Bu yılın ilk 9 ayındaki doluluk oranlarıyla tüm zamanların rekorunu kırdıklarını belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Dünyada krizde herkes küçülürken biz ters köşe yaptık. Biz İstanbul'un, Türkiye'nin potansiyeli var bunu değerlendirelim büyümeyi seçelim dedik. Kriz THY'ye çağ atlattı. Biz krize çok şey borçluyuz. 10 yıldır zarar açıklamadık biz borçlanma faizi olarak dünyanın en iyi borçlanan havayolu şirketi seçildik. Aynı zamanda karlılıkta dünya sıralamalarına girdik bu yıl doluluklarda çok yüksek doluluk oranı yakaladık. Bu doluluk oranı ile THY'nin 89 yıllık tarihinde en yüksek oranı yakaladık ve tüm zamanların rekorunu kırdık. Faaliyet karı ve net kar olarak THY tarihindeki ulaşılması güç olan bir rekoru yukarı koyduk" dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim