• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

THY, 8 yılda 6 katlık bir büyüme yaşadı

THY, 8 yılda 6 katlık bir büyüme yaşadı
Kotil, "Türkiye'de iç ve dış hatlardaki büyüme, 8 yılda 6 kat oldu. 2003'te ciromuz 1. 5 milyar dolardı.'' dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 20 yılda dünya havacılığının üç misli büyüdüğünü belirterek, "Türkiye'de iç ve dış hatlardaki büyüme, 8 yılda 6 kat oldu. 2003'te ciromuz 1. 5 milyar dolardı. THY yeniden yapılandırıldı. 2010'da 6 milyar Dolar oldu. İnşallah 2011'de de 7. 2 milyar Dolar olacak" dedi.

MUSİAD Erzurum Şubesi'nin davetlisi olarak bugün Erzurum'a gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan Palan Otel'de THY'nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Temel Kotil, THY'nin geçen yıl 18 milyon yolcunun katıldığı anket sonucu 'Avrupa'nın en iyisi' seçildiğini bildirdi. Dünya havacılığının 20 yılda 3 misli büyüdüğünü, THY'nin ise 8 yılda 6 katlık bir büyüme gerçekleştirdiğini savunan Temel Kotil, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2003 yılında göreve başlamasıyla birlikte THY'nin yeniden yapılandırıldığını anlattı. 2003 yılında cirolarının 1, 5 milyar Dolar olduğunu hatırlatan Kotil, 2010 yılında 6 milyara Yükselen cironun, 2011 sonunda 7, 2 milyar Dolar olacağını belirtti.

"TÜRKİYE KÖPRÜ OLDUĞU İÇİN PARA KAZANIYOR"

THY filosunda 2005 yılında toplam 110 olan hat sayısının 190'a ulaştığını vurgulayan Temel Kotil, "THY'nin kapsama alanı doğuda Japonya'dan, batıda ABD Los Angeles'e kadar. Uçmadığımız tek yer Pasifik'te bulunan Haiti. Yani her yere uçuyoruz. Uçulan nokta sayısında dünyada 8'inciyiz. Daha önemlisi şu an İpekyolu üzerinde olduğumuz için Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarı büyüdü. Avrupa bizim için daha önce duble yoldu, otoban yaptık. Avrupa'dan Orta Asya, Uzakdoğu ve Ortadoğu patikaydı, onları da duble yol yaptık. Bunu yapınca da yolcular İstanbul'dan transfer edilmeye başlandı. O zaman ticaret tatlı oluyor. Başka yolcuyu Frankfurt'tan alıp Abu Dabi'ye transfer ediyorsunuz. Köprü kurduğumuz için büyüdük. Türkiye köprü olduğu için para kazanıyor. Yoksa İstanbul'a, Erzurum'a gelen yolcu sayısı bize yetmez. Bütün olay İpekyoluna gidiyor. Türkiye ipekyolundan çok kazandı. İpekyolundan Selçuklu, Osmanlı çok kazandı. Cumhuriyet döneminde de kazanılacak" diye konuştu.

Afrika'da 17 ayrı noktaya sefer başlatılması için 17 uçak alımı yaptıklarını anımsatan Kotil, THY'nin son yıllardaki başarısında bazı ülkelerle vizenin kalkmasının önemli katkısı olduğunu belirtti. Kargo taşımacılığında da THY'nin iyi bir noktada olduğunu kaydeden Kotil, THY uçaklarında verilen ikramların büyük beğeni kazandığını söyledi.

Erzurum'DAN TEBRİZ, BAKÜ VE TİFLİS'E UÇAK SEFERİ İSTENDİ

Müsiad Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum'dan Tebriz, Bakü, Tiflis'e uçak seferleri başlatılması talebinde bulundu. Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rahim Sadeghian ise İran'dan Almanya'nın Frankfurt'a çok yolcu gittiğini ifade ederek, Tebriz- Erzurum- Frankfurt hattının açılmasını dileğini değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, konuyu yönetim kurulunda ele alacaklarını bildirdi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kotil, THY'nin yüzde 50 ortak oldukları Turkish Do&Co şirketinin Erzurum'da bir otel açmayı planladığını belirtti. Aynı şirketin İstanbul'da bir tarihi eseri otel olarak işletmeye başlayacağını vurgulayan Kotil, Erzurum'da da benzer çalışmanın yapılacağını söyledi. Toplantı bitiminde Müsiad Başkanı Mustafa Güvenli, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e Oltu taşından yapılma uçak maketi hediye etti. Genel Müdür Kotil, bazı katılımcılara THY uçaklarının maketini verdi.

Palan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rahim Sadeghian ile İranlı ve Türk işadamları katıldı

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim