• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY, Afrika çıkarmasına devam ediyor

THY, Afrika çıkarmasına devam ediyor
Dünya’nın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları, uçuş ağına 2 yeni nokta daha ekliyor.

 

Dünyanın 4’ncü büyük uçuş ağına sahip olan Türk Hava Yolları, uçuş ağına yeni noktalar eklemeye devam ediyor.
 
Afrika açılımı çerçevesinde Türk Hava Yolları uçuş ağına eklenecek iki yeni noktanın Nijerya’nın  kuzeyinde yer alan Kano şehri ile Çad’ın başkenti N’Djamena olacağı öğrenildi.
 
AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları’nın bu seferlere 12 Aralık 2013 tarihinden itibaren başlayacağı ve N’Djamena uçuşlarının Kano aktarmalı olarak icra edileceği öğrenildi. THY’nin bu seferleri haftalık 4 frekans olarak düzenlemesi bekleniyor.
 
KANO’YU TANIYALIM
 
Kano, Nijerya'nın Kuzey Bölgesinde bulunan bir şehirdir. Aynı zamanda Nijerya'nın federal yapısı içinde bulunan Kano Eyaleti'nin başkentidir.
 
9. yüzyıl'dan kalma eski bir sitenin yerine kurulan şehirde Haussaların başkenti olduğu 16. yüzyıl'dan kalma yapılar vardır. Müslüman şehri 20 km'lik bir duvarla çevrilidir; bunun ötesinde konut ve ticaret semtleri gelişmiştir. Kano, büyük bir hayvan, deri, yer fıstığı, tuz pazarıdır.
 
N’DJAMENA’YI TANIYALIM
 
N'Djamena (1973'ten önceki adı: Fort-Lamy), Çad'ın başkenti ve en büyük şehridir. Chari Nehri'nin Logon Nehri ile birleştiği yerde kuruludur. Komşu ülke Kamerun'un Kousséri kentine bir köprü ile bağlanır. Arrondisment adı verilen 10 yönetim birimine ayrılmış olup, özel bir yönetim statüsü vardır.
 
Bölgenin et, tuz ve tahıl sağlayan en önemli merkezidir. Et işleme, kentteki en gelişmiş ticari uğraşlardandır.
 
Kentte baskın inanç türü İslam'dır. Turistik olarak görülebilecek alanlar şehir katedrali, camiler ve Çad Ulusal Müzesi'dir.
 
Kentte ulaşım büyük ölçüde karayoluyla sağlanmaktadır, ancak bir havaalanı ve Logon Gölü ile Chari Nehri arasında işleyen feribotlarda vardır. Demiryolu bağlantısı yoktur.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim