• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

THY Afrika uçuşu için 10 uçak sipariş verdi

THY Afrika uçuşu için 10 uçak sipariş verdi
THY Genel Müdür Temel Kotil, Afrika uçuşları için 10 adet uçak siparişi verdiklerini, uçakların teslimatının eylül ayında başlayacağını belirtti.

THY Afrika uçuşları için 10 uçak sipariş verdi

THY Genel Müdür Temel Kotil, Afrika uçuşları için 10 adet uçak siparişi verdiklerini, uçakların teslimatının eylül ayında başlayacağını belirtti.

Kotil, İstanbul'un, Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneğinin raporunda, dünyanın en önemli kongre şehirleri arasında 7. sıraya yükselmesi dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, dünya havacılığı 20 yılda 3 kat büyürken, 8 yılda Türkiye'de yolcu sayısında iç hatlarda 6 kat, dış hatlarda 5 kat büyüme meydana geldiğini anlattı.

THY'nin eleman sayısı artmamasına karşın, cirosunun artığını, şu an pilot sayısının 2 bin 200, kabin personeli sayısının 5 bin 550 olduğunu kaydeden Kotil, ''Operasyon sayımızı artırdık, ona göre ciromuz artmış oldu'' dedi. Kotil, İstanbul'un kongre turizminde birinci sıraya yükselmesi için kendilerine de görev düştüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

''İstanbul'un dünyaya en iyi bağlantı veren şehir olması lazım ki turizmde veya kongre turizminde birinci olsun. Bu bizim görevimiz. Biz görevimizi yapacağız, İstanbul'u dünyaya bağlayacağız. En kolay bağlantı veren şehir olacak burası. Çok iyi bağlantı vermeye yaklaştık. 142 noktaya uçuyoruz buradan. En iyilerinden 20 nokta daha kaldı. Onlar da sırada şu anda. İnşallah 2023'e kadar yapacağız.''

Avrupa'da taşıdıkları yolcu sayısının yaklaşık 3 kat, Ortadoğu'da 5 kat büyüdüğünü anlatan Kotil, ''Avrupa'yı Türkiye'ye otobanla, Türkiye'yi Ortadoğu'ya duble yolla bağladık. Ortadoğu ayağı oluşunca hem Türkiye'ye gelmek kolaylaştı, hem de transfer yolcu arttı'' diye konuştu.

Kotil, sadece Afrika uçuşları için 10 tane uçak siparişi verdiklerini ve uçakların teslimatının eylül ayında başlayacağını bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim