• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

THY, Afrika'da lider olmayı hedefliyor

THY, Afrika'da lider olmayı hedefliyor
Afrika'nın öncelikli pazar olduğunu söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, 'Şimdi 4'üncüyüz, 10 yeni uçakla birinci olacağız' dedi
THY, Afrika'da lider olmayı hedefliyor
 
Türk Hava Yolları, Afrika pazarında yeni yatırımlarla gözünü zirveye dikti. THY Genel Müdürü Temel Kotil iş dünyasının Afrika pazarına olan ilgisinin artışıyla zeminin hazırlandığını söyledi. Ethiopian Airlines'ın Star Alliance üyesi olması nedeniyle Etiyopya'da düzenlenen törende konuşan Kotil, "Amerika ve Avrupa'da büyüme yüzde 1-2, Afrika'da ise pazar yüzde 11-12 büyüyor. Biz de liderlik hedefliyoruz" dedi. 
 
'ŞU ANDA DÖRDÜNCÜYÜZ' 

Uçulan destinasyon ve hizmetler bakımından Afrika'da dördüncü havayolu şirketi olduklarını belirten Kotil, bunların katlanarak devam ettiğini anlattı. Şu anda 17 noktaya uçtuklarını ancak yakında bu rakamın 30'a ulaşacağını vurgulayan Kotil, bunun için 10 yeni uçak aldıklarını söyledi. 
 
1.5 MİLYON AFRİKALI YOLCUMUZ VAR 

Kotil, THY'nin 30 milyon yolcusunun 1.5 milyonunun Afrika'dan olduğunu belirterek, "Bu çok iyi bir rakam. Buradan aldığımız yolcu İstanbul'a pek gelmiyor. Onları İstanbul'dan ABD, Çin ve diğer ülkelere taşıyoruz" diye konuştu. 
 
STAR ALLİANCE'IN AFRİKA'DA 3'ÜNCÜ DURAĞI BOLE 

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Bole Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan Star Alliance Üst Yöneticisi (CEO) Jaan Albrecht, Ethiopian Airlines ile Doğu, Orta ve Batı Afrika'ya hakim olacaklarını ifade etti. Star Alliance üyeleri şu anda 16 firma ile Afrika'ya günlük 750'den fazla uçuş gerçekleştiriyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim