• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

THY aile fotoğrafını bozacak mı?

THY aile fotoğrafını bozacak mı?
İş yavaşlatma eylemine giden THY personelinden 350'sinin işine son verildiği haberleri gelirken Boeing 737-800 uçağının üzeriden 17 bin çalışanının fotoğrafı eksilecek mi merak konusu.

THY aile fotoğrafını bozacak mı?

İş yavaşlatma eylemine giden THY personelinden 350'sinin işine son verildiği haberleri gelirken Boeing 737-800 uçağının üzeriden 17 bin çalışanının fotoğrafı eksilecek mi merak konusu.

Türk Hava Yolları, dünyada bir ilk olacak projeyle, Boeing firmasının katkılarıyla, filosundaki bir Boeing 737-800 uçağını, tüm çalışanlarını temsilen, dünyanın 191 noktasında görev yapan farklı pozisyonlardaki çalışanlarının yaklaşık 17 bin fotoğrafıyla süslemişti. “Globally Yours” şiarının Türk Hava Yolları ailesine ne ifade ettiğinin bir defa daha tüm dünyada vurgulanması, bu dev ailenin her bireyinin dünyanın farklı noktalarındaki tüm yolcuların hizmetinde olduğunun altının çizilmesi, Türk Hava Yolları’nın yakaladığı başarının, havacılık sektöründeki gücünün vurgulanması tüm Türk Hava Yolları çalışanlarına teşekkür edilmesinin hedeflendiği açıklanmıştı.

Şimdi akıllardaki soru bu aile fotoğrafı bozulacak mı? Hafta başında başlayan eylemle ile gündeme gelen THY personeli yasa dışı eylam yaptıkları gerekçesi ile işten çıkartılmaya başladı. Grev ve lokavt haklarının ellerinde alınmasına karşı iş yavaşlatma eyleminde bulunun personelden 350 tanesinin işine son verildi.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, 350 raporlu kabin memurundan 300’nün ’SMS’ yoluyla iş akitlerine son verildiğini bildirdi. Ayçin, işten atılan üyelerinin haklarını arayacaklarını da belirterek şunları söyledi: "Gerekli suç duyurularını yaptık. Bizim yaptığımız eylem yasal ama arkadaşlarımız yasal olmayan bir yolla işten çıkartıldı. Üyelerimiz işten çıkartıldıklarını "SMS" yoluyla öğrendi. Arkadaşlarımız haklarını sonuna kadar arayacağız. Arkadaşlarımız işlerine tekrar başlayana kadar her gün 06.00-23.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı’nda eylemlerimize devam edeceğiz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim