• BIST 9645.02
  • Altın 2412.297
  • Dolar 32.5798
  • Euro 34.7928
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

THY, Alman takımına sponsor oluyor

THY, Alman takımına sponsor oluyor
Barcelona ve Manchester United ile sponsorluk anlaşması bitecek olan THY, Alman Borussia Dortmund ile imzaya hazırlanıyor. THY Başkanı Topçu, “Önümüzdeki günlerde sponsorluk anlaşmamızı açıklayacağız, rötuşlar kaldı” diyor

 

Barcelona ve Manchester United ile 3 yıldır süren resmi havayolu sponsorluğu yılın ikinci yarısında bitecek olan THY, şimdi de Alman Borussia Dortmund ile sponsorluk imzası atmaya hazırlanıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, futbol kulübünün ismini vermek istemese de “Önümüzdeki günlerde Alman bir takım ile sponsorluk anlaşmamızı açıklayacağız, son bir iki rötuş kaldı” dedi. Topçu ayrıca, futbol sponsorluklarına ek olarak Lionel Messi ve Kobe Bryant ile anlaşmalarının süreceğini ifade ederek, çok yakında golfle ilgili de sponsorluk açıklaması yapacaklarını kaydetti. “Önemli bir golf organizasyonu düzenliyoruz” diye devam eden Topçu, bu organizasyona Tiger Woods’un da geleceğini dile getirdi.
 
YÖNETEMEYECEĞİMİZ RİSK YOK
 
THY’nin yeni Airbus siparişleriyle büyümesine hız katacağına değinen Topçu, “Hızlı büyümenin riski var mı?” sorusuna “10 yıldır yönetimdeyim, yönetilemeyecek bir konu ya da risk görmüyorum. Yakıt, havacılık otoritesi, ülkelerdeki güvenlik elde olmayan unsurlar, ama bizim kontrolümüzde olan tüm unsurlar planlı. Bizi zora sokacak bir darboğaz yok” diye yanıt verdi. Topçu, 3’üncü havalimanı ihalesinde havayolu şirketlerine yasak gelmeden önce ihaleyle ilgilenip ilgilenmedikleri konusunda “Hizmet şirketiyiz, altyapı projesinin içerisinde yer almak odağımızı dağıtır” dedi.
 
‘3 adamın lafıyla olmaz, şirketi biz yönetiyoruz’
 
Topçu, hostes kostümleriyle ilgili tartışmalarda art niyet olduğunu belirterek, “Sızdırılması bile ahlakdışı diyecekleri yerde saldırdılar” dedi. Topçu, süreci şöyle anlattı: “Modacı 350 gramlık çok kalın bir kumaştan sadece renk açısından bakacağımız eskizler yaptı. Kumaşı 160 gram olacaktı yapılsaydı. Daha modacı karar vermemiş, biz karar vermemişiz, eskizler aşırılmış, iyi niyet yok. Boks maçına çıkacaksın, antrenmanda antrenöründen dayak yiyorsun, maçı mı kaybettin? Daha maça çıkmadı, bir dur bakalım bir maça çıksın, podyumda görelim. Bir damla suda fırtına koparıldı. 3 tane adamın ‘Ben yaptırmam’ lafıyla olmaz, bu şirketi biz yönetiyoruz. Şimdi kıyafet değişecek. 1-2 ayda netleşecek.”
 
‘Sendika sefalet edebiyatı yapamaz’
 
Sendikayla görüşmelerin ücretler konusunda değil, 305 işçinin işe iadesi noktasında kilitlendiğini belirten Topçu, “Sendikanın ücretle ilgili düşüktür deme, Türkİş endeksine göre sefalet sınırı altındadır deme, böyle bir edebiyat yapma şansı yok. Aldıkları ücret standartların üzerinde. Ama masa açık, görüşmelerin kesilmesi yapılmayacağı anlamına gelmez” dedi. Topçu, işe iade davalarını kazanan 25-30 kişi olduğunu, konuyu Yargıtay’a götürdüklerini, Yargıtay’ın 1-2 ay içerisinde vermesi beklenen kararına göre hareket edeceklerini belirtti.
 
‘Bazısı içip canavar oluyor, 28 kişiye kelepçe taktık’
 
Bazı hatlarda alkol servisinin kaldırılmasının gerekçesinin ekonomik olduğunu söyleyen Topçu, bu kararlarıyla ilgili şunları dile getirdi: “Suudi Arabistan, İran, Libya gibi 8 ülke alkol var diye bize uçuş vermiyordu. Ayrıca alkol ağırlık yapıp maliyet artırıyor. İç hatlarda da zaten en uzun uçuş 1.5 saat, zaten business az, etkisine zararına bakınca alkolün ekonomik getirisi yok. Bir uçakta 160 kişi varsa 2 kişinin maliyetinin 160 kişiye bölünmesi normal değil. 1.5 saatlik yolda illa içeceğim ısrarı nedir? Dış hatlarda da isteyen 1 saat önce gelir CIP’de içer. İlla alkol olması lazım, yaşam tarzımızın gereği diye dayatılması garipsenecek bir durum. Uçakta içki rahatlatıyor lafı doğru değil, verdiği etkinin yanında zararına da bakmak lazım. Geçen yıl 28 kişiye kelepçe taktık. Alkol alınca bazı insan sakinleşir, bazısı canavar oluyor, yolcuya zarar verdiği zaman tecrit ediyoruz.”
 
Ek fatura 150 milyon $
 
Topçu, “Atatürk Havalimanı’nde kapasite azlığı nedeniyle uçakların havada dolaşması 150 milyon $’lık ek yakıt faturası çıkarıyor” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim