• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

THY, bagaj hasarlarını en aza indiriyor

THY, bagaj hasarlarını en aza indiriyor
THY, yolcu bagajlarının daha iyi korunabilmesi ve istismarının önlenmesi için 64 adet kamera ile bagaj hasarlarını en aza indirdi.

THY'DEN BAGAJLARA SIKI DENETİM

THY, yolcu bagajlarının daha iyi korunabilmesi ve istismarının önlenmesi için 64 adet kamera ile bagaj hasarlarını en aza indirdi.

THY Yer İşletme Başkanlığı Bagaj Koordinasyon Şefi Ersin Pehlivan, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde kış aylarında THY yolcularına ait günde ortalama 30 bin bagajın ayrıştırılıp uçaklara yüklendiğini, İstanbul'a gelen uçaklarla günde ortalama 15 bin bagajın da yolculara teslim edildiğini kaydetti.

Yaz aylarında uçuş sayısı artışına bağlı olarak bagaj trafiğinin de arttığını belirten Pehlivan, bagaj güvenliği ve yolculara hasarsız olarak teslim edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Ersin Pehlivan, bagaj güvenliği ve zarar görmeden yolculara teslim edilmesi için ''şutaltı'' olarak tabir edilen bagaj ayrıştırma ve sevk alanının kameralar yardımıyla 24 saat izlendiğini kaydetti.

Kurumun müşteri memnuniyetini artırmak, bagajlar konusunda zaman zaman yaşanan şikayetleri daha da azaltmak amacıyla yeni önlemler alma ihtiyacı hissettiğini vurgulayan Pehlivan, şunları söyledi:

''Yolcuların bizlere emanet ettiği bagajları korumak, bagajlarda yaşanabilecek istismarları önlemek bizim görevimiz. Yolcu, check-in işleminin ardından bagajı bize teslim eder. Bu bagajın uçağa yüklenmesi ve varış yerinde kendisine zarara uğramadan teslimine kadar her şey artık bizim sorumluluğumuz altındadır. Bu nedenle, iyi bir bagaj takip sistemi kurmak zorunlu. Bu da kameralar yardımıyla bagaj alanlarının yakın takibiyle gerçekleştiriliyor. Takibi daha iyi yapabilmek için bagaj ayrıştırma ve taşıma alanlarına 64 adet kamera aldık ve değişik açılarla yerleştirdik. Böylece, bagaj görevlilerinin bagajlara daha fazla özen göstermesini sağladık. Görevliler bagajları bantlara ve bagaj araçlarına yerleştirirken artık atmıyor, yavaşça yerleştiriyor. Bagajlar yolculardan bize birer emanet, o emanete iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Artık bagajlara kimse kötü muamele yapamaz.''

Kameralardan gelen görüntülerin 38 bagaj takip amiri tarafından ofislerindeki ekranlardan 24 saat gözetlendiğini ifade eden Pehlivan, bagaj alanında yanlış bir durum olduğunda bu görevlilerin derhal duruma müdahale ettiklerini söyledi.

HASARLI BAGAJ AZALDI

Ersin Pehlivan, 2010 yılında, bir önceki yıla göre yolcu sayısının artmasına karşın, hasarlı bagaj sayısının yüzde 37,7 oranında azaldığını belirterek, bunda kameraların sayısının artmasının büyük rolü olduğunu düşündüğünü kaydetti. Pehlivan, THY'nin, bagaj alanlarına yerleştirdiği 64 kamerayı tamamen kurum bütçesinden karşıladığını ifade etti.

Bagaj şikayetlerin, bagaj ve içindeki eşyaların hasarlanması, bagaj kayıpları ve bagajlardan yapılan istismarlardan (çalıntı ve hırsızlık) kaynaklandığını belirten Pehlivan, ''Bagaj zararlarını en aza indirmenin gayreti içindeyiz. Bu nedenle bagaj alanları kameralar ile 24 saat vardiyalı olarak izleniyor. Anlık izleme ve arşivleme yapılıyor. Kamera kayıtları belli bir süre saklanıyor. Kamera sayısının artırılmasıyla İstanbul'da artık bagajların daha güvende olduğunu, istismarın en aza ineceğini söyleyebiliriz'' dedi.

Ersin Pehlivan, THY üst düzey yöneticilerinin de network ağını kullanarak bulundukları yerdeki bilgisayarlarından bagaj takip sistemine girip, bagaj ayrıştırma ve sevk alanındaki durumu yakından izleyebildiklerini söyledi. Atatürk Havalimanı'ndan giden ve gelen tüm bagajların kontrol edilerek, bagaj hasarlarının tutanak altına alındığını, hasar olması durumunda hasarın yer hizmetleri şirketinden tazmini yoluna gidildiğini dile getiren Pehlivan, yolcuların kayıplarının kendileri tarafından karşılandığını ifade etti.

THY'nin, bagaj hasarı ve kayıpları konusundaki karnesinin Avrupa'daki diğer hava yolu şirketlerinden daha iyi olduğunu belirten Pehlivan, bagajların, yolcuların eline geç ulaşması, kaybolması ya da zarar görmesi durumunda zararın karşılandığını, bunun da kuruma maliyet yaratan bir husus olduğunu, bu nedenle bagaj takibinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

TEK PARMAKLA TAŞIMA

Ersin Pehlivan, bagaj zararlarının en aza indirilebilmesi için bagaj ayrıştırma ve sevk alanlarında 11 adet vakumlu bagaj yükleme cihazının deneme amaçlı hizmete sokulduğunu da belirterek, bu sayının daha da artırılmasının planlandığını söyledi.

Vakumlu cihazlarla bagajların tek elle, bir butona basılarak bantlardan kaldırılıp bagaj arabalarına yüklenerek uçaklara sevk edilebildiğini belirten Pehlivan, bagaj şikayetlerini 2011 yılında daha da azalmak istediklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim