• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

THY, Bangladeş seferlerine start verdi

THY, Bangladeş seferlerine start verdi
Türk Hava Yolları (THY) Türkiye ile Bangladeş arasında hava köprüsü kurdu.

THY, Bangladeş seferlerine start verdi

Türk Hava Yolları(THY) filosuna kattığı büyük Gövdeli uçaklarla birlikte yeni hatlarını da hizmete sokuyor..

Türk Hava Yolları,Bangladeşin başkenti İstanbul-Dakka seferlerini başlattı.Karaçi aktarmalı Dakka seferleri, Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 4 kez gerçekleşecek.

İstanbuldan kalkan ve pazar günü Dakka Hazrat Shahjalal Uluslararası Havalimanına inen THYnin Şanlıurfa isimli Airbus A-330 uçağı ilk yolcularını Bangladeşe ulaştırırken yeni seferin onuruna Türk Hava Yolları bir gala gecesi düzenledi.Galaya Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı G.M Quader,Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Müşteşarı Şefik Alamedi,Türkiyenin Bangladeş Büyükelçisi Vakur Erkul,THY Uzak Hatlardan Sorumlu Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam,THY Bangladeş Müdürü Hikmet Mesut Türkseven ile Türk ve Bangladeşli yetkililer katıldı.Bangladeş yerel dans gösterilerinin gerçekleştirildiği gala oldukça renkli geçti.Pasta kesilerek kutlanılan sefer açılışında konuşan Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı G.M Quader,öTürkiye ve Bangladeş arasındaki bağlantılar için bu uçuşlar çok önemli.Türkiyeyle ilişkilerimizi daha ileriye götüreceğimize inanıyoruz.

THY haftada 4 kez uçacak.Turizm Bakanlığı olarak seferlerin artırılması için destek vermeye hazırız.Büyük bir ilerleme hedefliyoruz.Turizmimiz adına avantajlar getireceği umudundayız.Bangladeşin ne kadar misafirperver olduğunu tüm dünyaya iletmenizi istiyorum.THY nin başarılı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Büyükelçi Vakur Erkul ise Türkiye ve Bangladeş arasındaki ticaret hacminin hızla geliştiğine dikkat çekerek şöyle konuştu,"Bangladeşte ticaret hacmimiz sekiz yıl önce 40 milyon dolardı bunu 25 kat artırarak 1 milyar doları bulduk.THYnin seferleri sadece ekonomik açıdan değil sosyal,turizm ve kültürel açıdan da iki toplumun birbirini tanıması ve ilişkilerin geliştirilmesi için büyük katkı sağlayacaktır." Vakur, "Ticaretimiz için güzel bir zemin.Dost ve kardeş bir ülke..Burası Dünyaya açılmak istiyor.Türkiyenin de pay sahibi olması bizim için de fayda sağlayacaktır." diyerek aradaki mesafenin uzak olmasına rağmen Türkiye ve Bangladeşin yakın olduklarını belirtti ve hattın açılması için emeği geçenlere teşekkür etti.

THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlamda Dakka hattını açmalarından dolayı duyduğu mutluluğu belirterek, "Dakka gelişen uçuş ağımız için önemli bir hat.Dakka bizim için önemli bir rol oynamaktadır.Bu hattı açtığımız için mutluyuz.Karaçi aktarmalı olduğu için yüksek bir potansiyel olduğunu gördük.Uçuşlar gayet memnuniyet verici.Bundan sonrada doluluk oranlarının yüksek seyredeceğini umuyoruz." dedi. Sağlam, potansiyel geliştiği zaman direkt İstanbul-Dakka uçuşlarının da başlayabileceğinin altını çizerek Ocak ayında Vietnam, Çin'de Guangzhou ve Martta da Los Angeles seferlerinin başlayacağının müjdesini verdi.

Gala gecesinin ardından Pazartesi günü de Bangladeşin iş ve sosyal yaşam merkezi olan Gülshanda THYnin Dakka Müdürlüğü ve satış ofisi de hizmete açıldı. 11 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirleri arasında yer alan Dakka Dünya Bankası'nın raporuna göre, dünyanın en hızlı büyüyen kenti..THY, 26 Aralık 2010-31 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbuldan Dakkaya gerçekleşecek seyahatler için gidiş-dönüş tüm vergiler dahil 590 Eurodan başlayan fiyatlarla biletleri satışa sunuyor.

Star Alliance üyesi Avrupanın 4üncü büyük havayolu ünvanına sahip Türk Hava Yolları, Dakka ile birlikte 171. uçuş noktasına ulaşmış oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim