• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THY: Basiretli işadamı gibi davranırız

THY: Basiretli işadamı gibi davranırız
Türk Hava Yolları, Bank Asya'daki paranın çekildiği iddiasına 'Basiretli işadamı gibi davranırız. Yazılan olaylar ve rakamlar doğru değil. O bankada hala nakdimiz var' yanıtını verdi.

Türk Hava Yolları, Gerek Yönetim Kurulu gerek Ortaklığın temsilcilerinin Ortaklık adına hareket ederken "basiretli bir işadamı" gibi davrandığını bildirdi.
  
THY'den basında yer alan haberlerle ilgili yapılan açıklamada,"Yayınlanan haberlerde yazılan olaylar ve rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır ve halen ilgili bankada THY nakdi bulunmaktadır."denildi.
  
THY'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Türk Hava Yolları hazine işlemleri Yönetim Kurulu'nun belirlediği prosedürlerle ifa edilmektedir. Belirlenen prosedürler şirket temsilcileri tarafından özenle uygulanmaktadır.
  
Hazine işlemleri için hem yurtiçi hem de yurtdışı bankalar ile kredi limitleri, kredibilite ve risk limitleri doğrultusunda çalışılmaktadır. Aralık ayının son haftasında para piyasasında yaşanan dalgalanma sonrasında özellikle döviz kurlarındaki ani yükseliş karşısında Ortaklığımız, kısa dönemli döviz ve TL yükümlülüklerinin ifa edilebilmesi için likiditeye yönelik gerekli aksiyonları almaktadır.
  
Diğer yandan Ortaklığımız mevcut nakdini likiditeyi öncelemek ve işletme sermayesinin gerektirdiği likidite korunmak suretiyle hem günlük hem aylık vadelerle nemalandırılmaktadır.
  
Geçmişte olduğu gibi Ortaklığımız hem yurtiçinde hem de yurtdışında para piyasasındaki gelişmeler ışığında çalıştığı tüm bankaların kredilibitesini, çalışma esaslarını gözden geçirerek gerekli aksiyonları almaktadır. Alınan kararlar, ticari kurallar çerçevesinde tüm taraflar ile karşılıklı olarak müzakere edilmek suretiyle uygulamaya konulmaktadır.  

Gerek Yönetim Kurulu gerek Ortaklığımız temsilcileri Ortaklık adına hareket ederken "basiretli bir işadamı" gibi davranmaktadır. Yayınlanan haberlerde yazılan olaylar ve rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır ve halen ilgili bankada THY nakdi bulunmaktadır.
  
Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, haber ya da yorum yapılması yahut bunların yayılması piyasa dolandırıcılığı suçunu teşkil etmektedir. Bu çerçevede her türlü kurum ve kuruluş tarafından Ortaklığımız hakkında doğru haber ve yayın yapılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, Ortaklığımızca onaylanmamış bilgi, haber, yorum ve değerlendirmelerden sakınılması, aksine hareket edenler hakkında hukuki ve cezai sorumluluğun söz konusu olacağı bilinmelidir."

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim