• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

THY bir uçağını “Invest in Turkey” olarak giydirecek

THY bir uçağını “Invest in Turkey” olarak giydirecek
THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Aycı, bir THY uçağının "Invest in Turkey" yazısı ile giydirileceğini ve söz konusu uçağın uçtuğu tüm güzergahlarda Türkiye’ye yatırım çekmede önemli bir tanıtım gerçekleştireceğini söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, önceki görev yeri olan Başbakanlık Yatırım Ajansı ile önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. THY’nin bir uçağı göklerde “Invest in Turkey” yazısı giydirilmiş şekilde dolaşacak.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Ocak 2011- Nisan 2015 döneminde başkanı olduğu Başbakanlık Yatırım Ajansı’nın yeni başkanı Arda Ermut’a destek olmak amacıyla katıldığı Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nin (WAİPA) İtalya’nın Milano şehrinde gerçekleştirilen konferansında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

THY olarak Başbakanlık Yatırım Ajansı ile birlikte ülke tanıtımına yönelik ortak projeler geliştirdiklerini söyleyen Aycı, bir THY uçağının kısa süre içinde “Invest in Turkey” yazısı ile giydirileceğini ve söz konusu uçağın uçtuğu tüm güzergahlarda Türkiye’ye yatırım çekmede önemli bir tanıtım gerçekleştireceğini söyledi. Aycı, “Bu ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak” dedi.

Gençler yüzde 50 daha ucuza uçuyor

Son bir yıllık dönemde petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte THY’nin bilet fiyatlarında indirim konusunda adım atmadığı ve bunun nedenleri konusunda düşünceleri sorulan İlker Aycı, halka açık bir şirket olarak bu yönde açıklama yapmalarının yanlış olacağını fakat şirketin maliyetlerine sadece akaryakıt olarak bakılmaması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Maliyetlerimiz içine havalimanlarındaki operasyonlarda giriyor ve bu önemli bir kalem. Operasyonumuz merkezinin olduğu Atatürk Havalimanı gördüğünüz gibi kapasitesinin üstünde çalışıyor. Bu nedenle uçuşlarda gecikmeler, iniş için havada sıra bekleyen uçaklarımız hep maliyetlerimize olumsuz yansıyor. Bu nedenle bilet fiyatlarında indirim yapmak çok zor. Fakat kısa süre önce açıkladığımız 1 yıllık süreyi kapsayan 12-25 yaş arası gençlerin bilet fiyatlarında yüzde 50’lik indirim yaptık. Bu önemli bir adımdır.”

Önceliğimiz uçuş güvenliği

Son zamanlarda artan bomba ihbarlarına karşı tedbirlerini sorduğumuz İlker Aycı, THY olarak en öncelikli konularının uçuş güvenliği olduğunu ifade ederek, “Bu yönde hiçbir zaafiyete göz yummayız. Son dönemde 7-8 bomba ihbarı aldık ve bunların 2’si yakalandı. Emniyet teşkilatımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Tamamen açığa kavuşturulana kadar nedenleri konusunda açıklama yapmak istemiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim