• BIST 9548.09
  • Altın 2494.299
  • Dolar 32.5056
  • Euro 34.5387
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

THY Bosnaya 6,1 milyon doları hibe etti

THY Bosnaya 6,1 milyon doları hibe etti
Türk Hava Yolları'nın (THY), Bosna Hersek Havayolları'ndaki ortaklığından çekileceği ve elinde bulunan hisseleri Bosna Hersek hükümetine bedelsiz devredeceği bildirildi.

THY 6,1 milyon doları hibe etti

Türk Hava Yolları'nın (THY), Bosna Hersek Havayolları'ndaki ortaklığından çekileceği ve elinde bulunan hisseleri Bosna Hersek hükümetine bedelsiz devredeceği bildirildi.

THY'nin seçimi kafaları karıştırdı. 14 milyon dolarlık marka yönetimi yapan kuruluş Bosna’ya 6 milyon dolar’ı hibe ederken, 305 çalışanı, 6 milyon TL zarar ettirdiği gerekçesiyle işten çıkarttı.
 
Bosna Hersek Havayolları idare kurul başkanı Goran Jovanovic dün yaptığı açıklamada, "Ortaklık anlaşmasının feshi ve THY'de bulunan hisselerin Federasyon hükümetine devredilmesi konusunda anlaştık" dedi.

 THY, 2008 yılında Bosna Hersek Havayoları'nın yüzde 49 hissesini Bosna Hersek hükümetinden 9.5 Bosna markasına (6.1 milyon dolar) almıştı ve bölgede ortak hareket etmenin verdiği zorluklar nedeniyle yapılan yatırımların hibe edilmesine karar verdi.
 
Bu noktada aybaşında grev ve lokavt haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek amacıyla demokratik haklarını kullanmak için iş yavaşlatma eylemine giden THY çalışanlarının durumu akıllara geldi.

1 günlük iş yavaşlatma sonrasında katlanarak büyüyen sıkıntılar ile birlikte 6 milyon TL zarar açıklayan THY’nin bu noktada tavrı çok da hoş karşılanmayacak gibi görülüyor.
 
Konuyu Bloomberg HT'de yayınlanan Sabah Raporu programında gündeme taşıyan Yavuz Semerci büyük marka yatırımı yapan şirkette yöneticilerin de işten çıkartılıp çıkartılmayacağını ve bunun bedelinin kimin edeceğini sordu.
 
305 çalışanının demokratik haklarını savunması sonrasında yaşanan zarar nedeniyle işten çıkartırken ironik olarak aynı miktarda paranın Bosna’ya hibe edilmesi daha çok tartışılacağa benziyor. (The Lira)

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim